ŠEŠELJ: Marić izgirao dogovor oko termina emitovanja emisije

Polemika

ŠEŠELJ: Marić izgirao dogovor oko termina emitovanja emisije

Politika -
Lider radikala Vojslav Šešelj optužio je Milomira Marića za neiskrenu igru, kao i da je prekršio dogovor oko termina emitovanja i da je odigrao unapred priremljeni loš marketinški scenario

BEOGRAD - Povodom najavljenog gostovanja Vojislava Šešelja na TV Hepi u emisiji Ćirilica, Srpska radikalna stranka objavila je saopštenje o razlozima zbog kojih emisija koja je najavljivana nije bila realizovana.

Prema rečima radikala Milomir Marić je u nedelju 18. januara kontaktirao Vojislava Šešelja i pozvao ga da u njegovoj emisiji Ćirirlica gostuje u sredu 21. januara od 21 čas. Jedini uslov Šešelja, kako su radikali naveli bio je da emisija ide uživo, što je Marić prema njihovim rečima nakon kraćeg oklevanja prihvatio.

- U utorak 20. januara, Marić je saradnike dr Šešelja obavestio da ima zdravstvenih problema te da nije u stanju da realizuje emisiju 21. januara, ali je najavio svoj dolazak u sedište Stranke za petak u 10 časova. Na tom sastanku Milomir Marić je sat i po vremena bezuspešno ubeđivao dr Vojislava Šešelja da pristane na snimanje emisije i uporno odbijao da se emisija emituje uživo, u večernjem terminu, uobičajenom za tu emisiju. Vojislav Šešelj je decidno odbio svaku mogućnost snimanja emisije, ali je prihvatio da emisija bude u neuobičajenom terminu, u subotu 24. januara od 10 časova i da ide uživo. Snimljena je najava emisije i Marić je obećao dr Šešelju da će dogovor potvrditi telefonom za petnaestak minuta, ako dobije saglasnost gazda, kažu radikali u svom saopštenju.

Oni doodaju da se Marić javio Šešeljevim saradnicima tek oko 17 časova da potvrdi prepodnevni dogovor, ali i da pomeri termin emisije za subotu u 9 časova, kao i da je Šešelj prihvatio novi termin i Milomir Marić je o tome obavešten.

U saopštenju se dodaje i da saradnici dr Šešelja su u petak u večernjim časovima primetili da se na TV Hepi najavljuje njegovo gostovanje u Ćirilici, ali u novom terminu od 8.15 časova.

" Marić je taj „novi“ termirin plasirao bez konsultacija sa Vojislavom Šešeljem i sa njegovim saradnicima, koji su odmah reagovali i tražili objašnjenje od Marića koji je tvrdio da ne postoje tehničke mogućnosti da neistinitu informaciju koju je plasirao izmeni. Marićeva nemušta objašnjenja jasno su ukazivala da je posredi neko muljanje i nedobronamernost, odnosno namera da se izazove zabuna u javnosti i da se predsednik Srpske radikalne stranke ne pojavi u emisiji. U nedogovorenom terminu. Šešeljevi saradnici dobili su informaciju iz službe montaže TV Hepi da imaju striktno naređenje od Milomira Marića da se plasira netačna informacija o terminu gostovanja i da se samo uz njegovu saglasnost obaveštenje može promeniti. Naravno, nije bilo govora o tehničkoj neizvodljivosti, kako je Marić tvrdio, navode u svom saopštenju radikali i dodaju

" Milomir Marić je sve do 22 časova odbijao da gledaoce TV Hepi informiše o pravom terminu emisije. Nastavio je sa svojim drskim i neiskrenim igrama, pa je skoro sat vremena skinuo reklamu za najavu emisije. Više puta se čuo sa dr Šešeljem koji je na kraju odbio da se, pod promenjenim uslovima, pojavi u emisiji Ćirilica. Tek kada je znao da je emisija otkazana, zato što je on prekršio dogovor oko termina emitovanja, Milomir Marić je pustio kajron sa najavom emisije u subotu 9 časova, navode u pismu oni i kažu da je jutrošnja predstava koju je Marić nevešto odigrao unapred priremljeni loš marketinški scenario Milomira Marića i njegovih gazda.

" Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da je predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj spreman da gostuje na svim televizijama, kako sa nacionalnom tako i sa regionalnom i lokalnom frekvencijom, i da je jedini uslov za njegovo učešće da se emisije emituju uživo, kaže se na kraju saopštenja SRS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track