U DUGOVIMA DO GUŠE: General Simić duguje pola miliona zbog Ljupke Stević
Foto: Dragan Kadić

Ukopao se za sve pare

U DUGOVIMA DO GUŠE: General Simić duguje pola miliona zbog Ljupke Stević

Politika -
Bivši načelnik saobraćajne policije zbog pevačice uzurpirao stan prijatelju i duguje 450.000 dinara za infostan. Podneta krivična prijava, policija pokrenula istragu

BEOGRAD - Policija je pokrenula istragu protiv bivšeg načelnika Uprave saobraćajne policije Dragiše Simića!Naime, protiv njega je njegov nekadašnji prijatelj Petar Rapajić podneo prijavu jer, kako se navodi u njoj, odbija da se iseli iz stana koji mu je dao na korišćenje, saznaje Kurir. Osim toga, Simić je, prema Rapajićevim tvrdnjama, u međuvremenu napravio troškove od 450.000 dinara jer nije plaćao račune za struju i infostan.

Gnezdo... Zgrada u kojoj je sporni stan
Gnezdo... Zgrada u kojoj je sporni stan

Neće da se iseliU krivičnoj prijavi, u koju je Kurir imao uvid, Rapajić navodi da je Simiću na korišćenje dao stan u Beogradu uz obavezu da plaća samo račune. To je učinio, kako tvrdi, jer ga je zamolio da mu pomogne pošto je nameravao da porodicu preseli iz Smedereva u Beograd.- Međutim, od tada pa do danas Dragiša Simić nije plaćao mesečne račune, koji glase na moje ime, a dug za za infostan i struju je veći od 450.000 dinara. U stan nije uselio svoju porodicu, već u njemu živi sa estradnom pevačicom Ljupkom Stević. Pre nekoliko meseci rekao sam Simiću da se iseli. On je to odbio i prestao da komunicira sa mnom. Više puta sam pokušavao da stupim u kontakt s njim, ali bezuspešno - navodi se u prijavi koju je podneo bivši Simićev prijatelj.Rapajić u izjavi za Kurir kaže da je potpuno nemoćan da bilo šta preduzme povodom problema koji ima sa Simićem.

Ko bubreg u loju... Ljupka Stević
Ko bubreg u loju... Ljupka Stević

Razočarao prijatelja- Simića ni dan-danas ne mogu da isteram i život mi se pretvorio u pakao. On kaže da sam mu još i dužan jer je ulagao u stan. Razočaran sam jer me je prevario neko za koga sam mislio da mi je prijatelj. Sramota je za ovu zemlju da su ljudi kao što je Simić imali visoke pozicije u MUP, a u stvari su obični prevaranti - ogorčen je Rapajić.Prema tvrdnjama koje je naveo u prijavi, nije vredelo ni to što je ove godine u svom stanu ukinuo električno brojilo. Kako navodi Rapajić, Simić je posle toga „nelegalno povezao strujnu instalaciju na javnu električnu mrežu“.

Izvor Kurira iz vrha MUP potvrdio je da su počeli da postupaju po prijavi koju je Rapajić podneo protiv Simića.- Pokrenuli smo istragu kako bismo utvrdili sve činjenice u ovom slučaju i ispitali da li ima elemenata da se protiv generala Simića reaguje i po službenoj dužnosti - otkriva naš sagovornik, koji je insistirao da mu ne navodimo ime.Pozvali smo i Dragišu Simića, a on je rekao:- Ne mogu da dajem izjave za javnost bez odobrenja direktora policije.

Razvojni putDOGURAO DO GENERALAGeneral Dragiša Simić smenjen je s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije 6. juna 2014. U MUP je zaposlen od 1990. Radio je kao saobraćajni policajac u Prištini, a od 1998. bio je vođa sektora u istom sekretarijatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track