(VIDEO) TREĆI PUT MEĐU SRBIMA: Putin sleteo u Beograd, rukovao se i izljubio s Nikolićem!
Foto: Printskrin

Zvanična poseta ruskog predsednika

(VIDEO) TREĆI PUT MEĐU SRBIMA: Putin sleteo u Beograd, rukovao se i izljubio s Nikolićem!

Politika -
Ruski predsednik danas će prisustvovati paradi Vojske Srbije "Korak pobednika 2014" na kojoj će održati i govor
1 / 11 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Ruski predsednik Vladimir Putin sleteo je predsedničkim "iljušinom 96" nešto posle podneva u na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" gde ga je uz svečani špalir gardista Vojske Srbije dočekao predsednik Republike Tomislav Nikolić.

Po ulasku u vazdušni prostor Srbije Putina su do beogradskog aerodroma dopratili migovi 29 Vojske Srbije.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Po izlasku iz aviona, u 12.25 časova, šef ruske države rukovao se i izljubio s predsednikom Nikolićem. Šef srpske države tom prilikom Putinu je predstavio ministra policije Nebojšu Stefanovića s kojim se rukovao, posle čega je ušao u svoj "zil" i u koloni, 12.28 sati, krenuo put centra Beograda, ka Groblju oslobodiocima Beograda.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Inače, po sletanju na beogradski aerodrom, ispred predsedničkog "iljušina" razvijen je crveni tepih na čijem kraju je Putina čekala limuzina - njegov blindirani "zil" od nekoliko tona.

Putin će današnji dan provesti u Beogradu, a odmah po sletanju uputiće se ka centru grada gde će položiti venac na Groblju oslobodilaca Beograda.

http://www.youtube.com/watch?v=ZRj-1_6J-dg

Šef ruske države će se posle toga vratiti na Novi Beograd gde će u Palati Srbija razgovarati sa srpskim kolegom Nikolićem i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Putin će potom prisustvovati i vojnoj paradi Vojske Srbije "Korak pobednika 2014" na kojoj će održati i govor.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Iako bi šef ruske države u kasnim popodnevnim satima trebalo iz Beograda da poleti za Italiju, upućeni tvrde da postoji mogućnost da Putin produži posetu i u prestonici Srbije provede i veče u toku kojeg bi mogao da se sastane sa niškim bajkerima "Noćnim vukovima" i odgleda košarkašku utakmicu prvog kola Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja u Kombank areni.

Susret u Moskvi (Foto: Reuters)
Susret u Moskvi (Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track