Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja
Foto: Dado Đilas

O sukobu u Makedoniji

Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja

Politika -
Makedonski zvaničnici saopštili su u nedelju uveče da je "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu"

BEOGRAD - Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Upitan kako komentariše situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao: "Ne mešamo se u untrašnje stvari drugih zemalja".

U kumanovskom Divljem naselju, proteklog vikenda su, posle napada albanskih terorista na policiju, izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i terorista. U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca, ubijeno 14 terorista, dok je povređeno više od 37 policajaca.

Makedonski zvaničnici saopštili su u nedelju uveče da je "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu".Inače, u više makedonskih gradova od 5. maja održavani su protesti opozicije koja je zahtevala ostavku premijera Đorđa Ivanova.

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS i NATO u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji naglašavajući da je ovo trenutak kada makedonski lideri treba da se udruže u dijalogu o svim pitanjima s kojima se država suočava, uključujući političku krizu i neophodne reforme.

I Evropska komisija je, izražavajući žaljene zbog života koji su izgubljeni u operaciji u Kumanovu i istakla da se nada da će poslednji događaji navesti lidere u Makedoniji na saradnju i ozbiljan dijalog o svim problemima sa kojima je zemlja suočena.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track