Zorana Mihajlović: Ivice, tvoji momci ne mogu bez mene!
Foto: Zorana Jevtic

PREPUCAVANJE: Ministarka odbrusila socijalisti

Zorana Mihajlović: Ivice, tvoji momci ne mogu bez mene!

Politika -
Na kritike šefa diplomatije da se promoviše na račun SPS, potpredsednica naprednjaka poručila da joj njegovi kadrovi nisu potrebni, ali da ne važi i obrnuto

BEOGRAD - Prozivka šefa diplomatije Ivice Dačića da potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pravi ličnu promociju kritikujući SPS nije promakla prvoj dami naprednjaka.Tako je ministarka saobraćaja na otrovnu strelicu kolege iz Nemanjine 11 uzvratila da bi šef socijalista džentlmenski trebalo da prihvati kritiku, te da partneri u Vladi iz njegove stranke nisu potrebni njoj već ona njima.Karmička veza- Nije moguće drugačije već ovako odgovoriti: kako odoleti momcima iz SPS kad naizmenično s njima vodim resore. Ako jednom preuzmem diplomatiju, a Ivica građevinu, onda će to već biti karmička veza sa SPS. A kad već imamo tako blizak odnos, onda je džentlmenski da uvaži kritiku. Zauzvrat, biću nežnija, jer što se tiče promocije i rezultata, ne trebaju meni ni Mrka, ni Dule, ni Sale, već ja njima - poručila je Mihajlovićeva za Kurir.

Dačić: Zorana se promoviše kroz kritike SPS
Dačić: Zorana se promoviše kroz kritike SPS

Inače, Dačić je prethodno ocenio da bi primedbe funkcionera SPS i SNS na pojedine ministre i delove sistema morale da budu deo razgovora u samoj koaliciji, a ne na stranicama novina.- Drugim rečima, i njima i ljudima iz SNS zameram javnost jer ona više služi ličnoj promociji nego rešavanju nekog realnog problema. Kad je reč o ministarki Mihajlović, ona se savršeno uklapa u to o čemu govorim. Promoviše se kroz priču o SPS - rekao je Dačić za Danas.Inače, ovo nije prvi put da sevaju varnice između SNS i SPS. Tako je nedavno funkcioner SPS Branko Ružić zavapio da ih premijer Aleksandar Vučić spase od Mihajlovićeve jer je žestoko kritikovala Mrkonjića, Antića i njega.

NevidljiviTakođe, kad je Mihajlovićeva ocenila da je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković nevidljiva, na šta je Ružić uzvratio da to nije do nemoći ili nerada, već „do modela medijske prezentacije rada Vlade premijera Vučića u javnosti“.

Bojan Pajtić NISAM DAČIĆ DA JURIM ZA VUČIĆEMIvica Dačić je prozvao i Bojana Pajtića, te ustvrdio da bi se lider DS, samo da ga Vučić lepo pogleda, nudio da bude deo Vlade. Pajtić mu je uzvratio da šef diplomatije svojom izjavom „govori o sebi“.- Otkad sam na čelu stranke, DS se nije nudio nikome. Možemo biti samo vodeća stranka u vlasti, ili u opoziciji. Koalicija s Vučićem ne dolazi u obzir. Nismo svi Dačić, na Dačićevu žalost - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track