IZLOŽBA PASA MEŠANACA U NEDELJU NA ŠTRANDU: Novosađani biraju najkeru!
Foto: AP

Pobedniku titula Šmeker celog grada

IZLOŽBA PASA MEŠANACA U NEDELJU NA ŠTRANDU: Novosađani biraju najkeru!

Srbija -

NOVI SAD - Izložba pasa mešanaca biće održana u nedelju 15. oktobra na plaži Štrand pored Dunava u Novom Sadu, a pobednik će poneti titulu "Šmeker celog grada", najavilo je Javno komunalno preduzeće Zoohigijena i veterina iz tog grada.

foto: AP

"Cilj izložbe je promocija pasa mešanaca, podizanje svesti o odgovornom vlasništvu, udomljavanje kao način rešavanja problema napuštenih pasa. Izložba ima za cilj da promeni opštu lošu sliku o psima mešancima kao nedovoljno dobrim kućnim ljubimcima u odnosu na rasnog psa", piše u saopštenju.

Prijavljeni psi se takmiče u osam kategorija, a pobednici iz svih kategorija će se plasirati u finale, gde će biti izabrana prva, druga i treća "kera" cele izložbe, navodi se u saopštenju za javnost.

foto: AP

Jedna kategorija nosi naziv "Naj klinci i klinceze", a podrazumeva izbor najlepšeg para - deteta starijeg od sedam godina i psa. Druga kategorija nosi naziv "Ogledalce moje" i u okviru nje će se birati vlasnik i pas koji najviše liče jedan na drugog.

Biraće se i najčupaviji pas u kategoriji "Najdlakavac", a u kategoriji "Al’ se nekad dobro jelo" biraće se "najlepše elegantno popunjeni pas", dok će se u kategoriji "Ne pitaj me za godine" birati najlepši najstariji pas.

U kategoriji "Moj garavi gari" biće organizovan izbor za najlepšeg crnog psa, "Niko kao ja" je kategorija rezervisana za najlepšeg psa sa invaliditetom, a "Uši moje ponosito nosim" za izbor za psa sa najlepšim ušima.

foto: Reuters

Pobednik iz svake kategorije prolazi u finale pod nazivom "Ko je šmeker celog grada" i takmiči se za prvu, drugu i treću "najkeru" izložbe, piše u saopštenju.

Prema pravilima, mogu se izlagati svi psi mešanci kao i slepi, gluvi i invalidni psi, a ne mogu se izlagati štenci mladji od tri meseca, visokoskotne kuje, kuje u teranju, psi koji ne trpe druge pse.

Izlagači treba sa sobom da ponesu važeću potvrdu o vakcinaciji protiv besnila ili pasoš iz kojeg se može utvrditi važnost vakcine, jer psi koji ne poseduju važeću potvrdu o vakcinaciji ili pasoš neće biti pušteni u izložbeni prostor, objašnjava se u saopštenju.

Dodaje se da agresivni psi moraju nositi zaštitnu korpu, a svi psi moraju sve vreme trajanja izložbe biti na povocu, dok će za štetu koju načini pas odgovornost snositi vlasnik. Takmičenje počinje u 9 sati, a finale je u 14.30 časova.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track