(FOTO) OVAKO IZGLEDA KADA PAORI PRAVE BAL: Poljoprivrednici dočekani na crvenom tepihu kao zvezde Holivuda
Foto: Saša Urošev

tradicionalna manifestacija

(FOTO) OVAKO IZGLEDA KADA PAORI PRAVE BAL: Poljoprivrednici dočekani na crvenom tepihu kao zvezde Holivuda

Srbija -

Po sedmi put, u Kikindi je održan Bal paora. Na gala zabavi kakve nema u Srbiji, sve je prštalo od glamura. Paore i njihove lepše polovine organizatori su dočekivali na crvenom tepihu. Ratari, povrtari, stočari, veterinari, pčelari,predstavnici fitosanitarnih i semenskih kuća, u šali su komentarisali da se osećaju kao u Kanu ili Holivudu:

"Svake godine u ovo vreme, Bal paora okuplja poljoprivrednike iz Kikinde, okolnih sela, ali i mnogih mesta i gradova širom Vojvodine. Druženje smo pokrenuli s namerom da, bar na jedno veče, zaboravimo na svakodnevne probleme. Bal paora je prilika da se oni koji znaju koliko zemlja uzima, ali i daje, vide u opuštenoj atmosferi i provesele. Ovoga puta smo upriličili javno nadmetanje za kupovinu šest umetničkih slika. Osim što su bili veseli i raspevani, paori su bili pružene ruke. Prikupljen je novac za kupovinu automatske meteorološke stanice", potvrdio je Miloš Šibul iz Kikinde, idejni tvorac Bala paora.

Miloš Šibul sa lepšom polovinom, foto: Saša Urošev

Zadovoljstvo zbog toga nije krio Miroslav Grujić, profesor geografije, koji je predložio da se na ovakav način obezbedi meteorološka stanice za OŠ „Sveti Sava“:

"Jedna kvalitetna automatska meteorološka stanica košta 500 evra, a paori su dali i nešto više od toga. Oni su potvrdili da im je stalo do naše mladosti. Na našem sajtu svakodnevno će biti dostupni svi meteorološki elementi. To će mnogo značiti i našim paorima. Tokom drugog polugodišta već ćemo imati montiranu meteorološku stanicu", rekao je Grujić.

Atmosfera sa jednog od prethodnih balova, foto: Saša Urošev

Krsta Ćorić iz Bašaida kod Kikinde, ni ovoga puta nije propustio Bal paora, a kupovinom jedne slike pomogao je da osnovci dobiju meteorološku stanicu:

"Uspomena sa ovogodišnjeg Bala paora biće ova lepa slika. Bili smo spremni i da dodatno licitiramo kako bi se prikupila potrebna sredstva za kupovinu meteorološke stanice za našu decu. Deca su naš najveći uspeh", podvukao je Ćorić.

Licitacija za pomoć školarcima, foto: Saša Urošev

Paore su ovoga puta zabavljali Ekstra Nena, Milan Prunić Duma i neizostavni tamburaši. Ranijih godina su za štimung bili zaduženi Zvonko Bogdan, „Garavi sokak“, Dara Bubamara i Snežana Babić Sneki.

S.U.

Od metle za sneg do putovanja u Egipat

Ni ovoga puta nije izostala tradicionalna tombola. Nagrade su bile vredne, a one „specijalne“ izazvale su salvu smeha. Bilo je srećnika koji su dobili po čokoladno mleko, ili su sa Bala paora poneli lopatu za sneg. Sedmodnevni boravak u Egiptu osvojila je Snežane Dotlić Nikolić iz Kikinde:

"Prvo učešće na Balu paora baš mi se posrećilo. Atmosfera je fenomenalna. Baš mi je žao što prethodnih godina nisam dolazila. Sve pohvale organizatorima", kazala je ona.

(Kurir.rs/S.U.)

Foto: S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) CELA KAFANA U TRANSU KAD JE ZAPEVAO OVAJ HIT: Cecin Veljko bolje od mame zagrejao atmosferu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track