BOR: Monteri sa nove topionice otišli u pomoć Majdanpeku
Foto: Pres-služba RTB Bor

Hitan odlazak

BOR: Monteri sa nove topionice otišli u pomoć Majdanpeku

Srbija -
Radnici su se sa najneophodnijim alatom i zalihama hrane, uputili u trafo-stanicu "Majdanpek 2" (Debeli Lug) kako bi pomogli da se rudarski grad, što pre vrati normalnom životu

BEOGRAD - Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor saopštio je danas da je 23 majstora "Energotehnike" Južna Bačka, koji rade na gradilištu nove topionice na kome kompletiraju Energanu, jedno od postrojenja novog metalurškog kompleksa, oko podneva hitno otputovala za Majdanpek.

Kako se navodi, ti radnici su se sa najneophodnijim alatom i zalihama hrane, uputili u trafo-stanicu "Majdanpek 2" (Debeli Lug) kako bi pomogli da se rudarski grad, što pre vrati normalnom životu.

"Procenili smo da je veoma važno da Rudnik bakra i Majdanpek što pre dobiju struju i sa gradilišta nove topionice, skidamo dvadesetak majstora iz "Energotehnike" da pomognu Majdanpečanima", kazao je direktor projekta nove topionice i fabrike sumporne kiseline Dragan Marinković.

On je dodao da će odsustvo radnika sa radova na projektu topionice biti nadokanđeno narednih dana bržim i produženim radom i da se neće poremetiti završetak tog velikog projekta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track