NIKO NEĆE DA GA SEČE: Ponovo zahtev da se sačuva hrast na Koridoru 11
Foto: Dragana Udovičić

Može da se premesti

NIKO NEĆE DA GA SEČE: Ponovo zahtev da se sačuva hrast na Koridoru 11

Srbija -
Na trasi auto-puta od Ljiga do Preljine radovi su stigli, sa obe strane, do hrasta starog oko 800 godina koji je, ko zna kada, proglašen za "zapis", te niko ne želi da ga odseče i da omogući dalju izgradnju puta

GORNJI MILANOVAC - Viševekovni hrast koji se nalazi na trasi Koridora 11 u takovskom naselju Savinac, mora biti sačuvan, opšti je stav sa skupa Zelene stranke koji je održan u Gornjem Milanovcu.

Na trasi auto-puta od Ljiga do Preljine radovi su stigli, sa obe strane, do hrasta starog oko 800 godina koji je, ko zna kada, proglašen za "zapis", te niko ne želi da ga odseče i da omogući dalju izgradnju puta.

Kopredsednik Zelene stranke Goran Čabradi je rekao da hrast mora da ostane živ, a da je projektant bio obavezan da analizira gde se šta nalazi na budućoj trasi auto-puta Beograd - Južni Jadran.

On je na izbornom skupu Opštinskog odbora Zelene stranke u Gornjem Milanovcu izjavio da je auto-put neophodan, ali ne može da se gradi a da se uništava priroda.

"Najjednostavnije je da se drvo pomeri sa trase jer se čitavi građevinski objekti pomeraju za dva dana, a zašto se to ne učini i sa ovim hrastom koji predstavlja pravu retkost" - rekao je Čabradi.

Izvodjač radova na ovom delu Koridora 11 je azerbejdžanska firma "Az Virt" gde ističu da taj problem mora da se reši u najskorije vreme, jer će biti ugrožena dinamika radova.

Predsednik Mesne zajednice Miliša Nikolić za Agenciju Beta je izjavio da nema tog čoveka koji bi upalio motornu testeru da iseče hrast, bez obzira odakle je i koje je veroispovesti.

Za predsednika Opštinskog odbora Zelene stranke u Gornjem Milanovcu izabrana je Slavica Vasilijević, advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track