NIKOLIĆ TERA VERKA U ZATVOR: Bilo je malverzacija kod prodaje zemljišta!
Foto: Nemanja Pancic

Bivši čelnik Kragujevca osumnjičen

NIKOLIĆ TERA VERKA U ZATVOR: Bilo je malverzacija kod prodaje zemljišta!

Srbija -
Ovo je politički potez političara sumnjivog morala, oskudne pameti, a velike moći zahvaljujući svom ocu, rekao je Veroljub Stevanović

KRAGUJEVAC - Gradski javni pravobranilac Kragujevca podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića zbog sumnje u malverzacije sa građevinskim zemljištem u periodu 2006. do 2009. godine.

- Do sada su potencijalni investitori pokrenuli 63 sudska postupka protiv Preduzeća za izgradnju grada jer su izigrani u poslovima kupoprodaje zemljišta. To je dokaz da je bilo zloupotreba, a gradski pravobranilac je za sada podneo jednu krivičnu prijavu zbog sumnje da je bilo malverzacija kod prodaje jedne parcele uz auto-put, na ulazu u Kragujevac, čime je gradu naneta višemilionska šteta - rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.Stevanović je negirao krivicu:- Ovo je politički potez političara sumnjivog morala, oskudne pameti, a velike moći zahvaljujući svom ocu. Prodali smo 2006. godine 3,2 hektara firmi „Validus“, koja je zemljište odmah platila. Međutim, ta kompanija je menjala planove investicije, pa smo morali da ukrupnjavamo parcelu. Kada smo 2009. izdali sve dozvole, „Validus“ se predomislio, odustao od posla i tražio pare nazad. Na to nismo pristali, pa su oni tužili grad i 2014. dobili spor. Napravili smo dobar sporazum za grad - da ne plaćamo kamatu za tih pet godina, a dug da se plati na 10 rata .(B. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track