Obeleženo 96 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji
Foto: Fonet

Velika Narodna skupština slovenskih naroda

Obeleženo 96 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Srbija -
Najvažniji zadatak je da čuvajući ovu državu, čuvajući naš narod, negujući prave vrednosti, istoriju i istinu, stvaramo uslove da naša deca sutra imaju kvalitetniji život i da Srbija bude normalna, pristojna i ekonomski razvijena država, istakao je gradonačelnik Novog Sada

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Siniša Sević danas su, povodom 96. godišnjice od održavanja Velike Narodne skupštine slovenskih naroda na kojoj je proglašeno prisajedinjenje Srema, Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, položili vence na spomen ploču na zgradi u kojoj je 25. novembra 1918. godine održana pomenuta skupština.

Vučević je tom prilikom rekao da obeležavanjem datuma održavanja Velike narodne skupštine mi pokazujemo ne samo da cenimo i čuvamo to što su nam preci ostavili već i da vodimo politiku i brinemo se o budućnosti naših potomaka.

"Najvažniji zadatak svih nas je da čuvajući ovu državu, čuvajući naš narod, negujući prave vrednosti, negujući istoriju i istinu, stvaramo uslove da naša deca sutra imaju kvalitetniji život i da Srbija bude normalna, pristojna i ekonomski razvijena država, da je ne napuštaju ljudi već da u njoj normalno žive", rekao je Vučević.

Grad Novi Sad i Novosađani, prema Vučevićevim rečima, nikada neće zaboraviti veličanstveni događaj kao što je Velika narodna skupština. On je rekao da bi već sada trebalo početi sa pripremom obeležavanja 100-godišnjice oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu i 100-godišnjicu prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

"Ubeđen sam da će Grad Novi Sad i Novosađani, a i svi građani u Vojvodini 2018. godine na veličanstven način obeležiti te velike jubileje i da neće dozvoliti onima koji pokušavaju da izvrše reviziju istorije da falsifikuju nesporne istorijske činjenice, jer istinu niko ne može da pobedi", naglasio je Vučević. Osim Vučevića i Sevića vence su položili i predstavnici Saveza potomaka ratnika Srbije 1912 - 1920. godine, te predstavnici Bunjevačkog nacionalnog saveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track