OČAJNI OTAC: Oduzeli su mi tri ćerke dok sam bio u nadnici
Foto: Shutterstock

Traži pomoć od Vlade, resorno ministarstvo obećalo proveru

OČAJNI OTAC: Oduzeli su mi tri ćerke dok sam bio u nadnici

Srbija -
Kragujevčaninu Đorđu Joksimoviću (44) centar za socijalni rad oduzeo decu uz obrazloženje da postupaju u interesu devojčica

KRAGUJEVAC - Boreći se da mu centar za socijalni rad vrati decu koju mu je oduzeo, kako kaže, „na pravdi boga“, Đorđe Joksimović (44) iz sela Ždraljica kod Kragujevca stigao je do Vlade Srbije.

- Primili su me iz kabineta ministra Vulina. Njima sam ispričao šta su mi u centru za socijalni rad „Solidarnost“ uradili, iako sam ispunio sve uslove da mi vrate devojčice. Obećali su da će slučaj ispitati u najkraćem roku - kaže Joksimović.Njegove ćerke od godinu i po, tri i pet godina socijalni radnici odveli su 11. marta, dok je Đorđe bio u nadnici.

- Kada sam se vratio s posla, našao sam papir s obaveštenjem da se javim centru za socijalni rad.

Komšije su mi prenele da je moja nevenčana supruga imala nervni napad i da je odvela devojčice ispred kapije Tehničko-remontnog zavoda u kome sam radio dok nisam proglašen tehnološkim viškom.

Čuo sam da su je odveli u pratnji policije i lekara Hitne pomoći. Otišao sam u centar po decu, ali su devojčice već smestili u hraniteljsku porodicu - navodi Joksimović dok u centru za socijalni rad kažu da poštuju zakon i postupaju u interesu dece.

- Preduzimamo sve mere u ovom slučaju. Ništa konkretno ne smem da iznosim jer postupak još traje - izjavio je Momir Borić, direktor centra.Do zaključenja broja odgovore na ovu temu od resornog ministarstva nismo dobili.(B. V.)

Otac sposoban da brine o deciDOBIO POTVRDU LEKARAĐorđe kaže da su mu socijalni radnici tražili da poboljša uslove za život u dečjoj sobi i da uvede vodu u kuću, što je i učinio:- Imam i potvrdu lekara da sam sposoban da odgajam decu. Međutim, i dalje mi ih ne vraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track