OPREZ NA PUTEVIMA: Mokri kolovozi u Vojvodini, odroni u planinskim predelima
Foto: Fonet

Izveštaj o saobraćaju

OPREZ NA PUTEVIMA: Mokri kolovozi u Vojvodini, odroni u planinskim predelima

Srbija -
Prema poslednjim podacima Uprave graniče policije, zadržavanja vozila na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, ali se podseća da je vreme zadržavanja u letnjoj sezoni često promenljivo

BEOGRAD - U Srbiji se danas očekuju danas klizavi kolovozi, posebno na području Vojvodine gde pada slaba kiša, a vozači se upozoravaju na česte odrone u planinskim predelima koji mogu da otežavaju vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave graniče policije, zadržavanja vozila na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, ali se podseća da je vreme zadržavanja u letnjoj sezoni često promenljivo. Na prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, obezbeđena je cisterna sa pijaćom vodom kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama.

Od 21. avgusta do 30. septembra biće izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta E-75, zona Novog Sada, od petlje "Sever" do petlje "Temerin", zbog izvođenja radova na postavljanju stubova javne rasvete, kada će povremeno biti zatvarana preticajna traka u oba smera autoputa.

Do 21. avgusta od 07.00 do 15.00 izvode se radovi na redovnom održavanju na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), od petlje "Vodanj" do petlje "Dobanovci", u oba smera Beograd-Niš i Niš-Beograd. U preticajnoj i zaustavnoj traci povremeno će se zatvarati saobraćaj.

Zbog interventnih radova na rehabilitaciji nadvožnjaka kod Kovilja na državnom putu IA reda br.1 počev od 07. jula izmenjen je režim saobraćaja tako što se saobraćaj u oba smera (ka Beogradu i ka Novom Sadu) odvija samo zaustavnim trakama prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Počeli su radovi na rehabilitaciji saobraćajnih traka iz pravca Novog Sada ka Beogradu na državnom putu IA reda br 1 (auto-put E-75), zbog kojih su zatvorena 2 kanala za naplatu putarine pa će naplatna stanica Stara Pazova raditi sa smanjenim kapacitetom.

Na deonici Koridora 10 (državni put IB-44) Vladičin Han - Vranje, između Poloma i Prevalca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa autoputem. U toku su radovi na sanaciji klizišta Šatornja, deonica deonica Topola 1 – Bućin Grob, a od 1. septembra izvodiće se radovi na redovnom održavanju, na deonici Topola - Donja Šatornja, u dužini od 7,5km. Dok traju radovi, povremeno će biti obustavljen saobraćaj uz naizmenično propuštanje vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track