PAZARSKE ŠKOLE U BLOKADI: Duguju 16 miliona dinara
Foto: Aleksandar Jovanović

Narodna banka Srbije

PAZARSKE ŠKOLE U BLOKADI: Duguju 16 miliona dinara

Srbija -

NOVI PAZAR) - Osnovne škole u Novom Pazaru u novu školsku godinu ulaze sa računima blokiranim za više od 16 miliona dinara, što je za 3,5 miliona više nego prošlog septembra, a čak osam miliona više nego pre dve godine, pokazuju podaci Narodne banke Srbije.

Prema tim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid, najteža situacija je u Osnovnoj školi "Selakovac" od koje poverioci žele prinudno da naplate 3,7 miliona dinara, što je 1,2 miliona više nego pre godinu dana.

Račun te škole blokiran je neprekidno od avgusta 2013. godine. U gotovo istoj situaciji su i osnovne škole "Bratstvo" i "Jošanica" čiji računi su blokirani za tri, odnosno 2,8 miliona dinara.

Tekući računi osnovnih škola "Aleksandar Stojanović Leso" i "Desanka Maksimović" blokirani su za iznose od po 1,4 miliona dinara, a "Rastko Nemanjić" i "Rifat Burdžević Tršo" za nešto manje od 1,3 miliona dinara.Osnovna škola "Stefan Nemanja" blokirana je za više od 800.000 dinara, "Đura Jakšić" oko pola miliona, a "Meša Selimović" 12.750 dinara.Žiro-računi osnovnih škola "Dositej Obradović", "Jovan Jovanović Zmaj", "Vuk Karadžić" i "Ćamil Sijarić" nisu blokirani.

Znatno bolja situacija je kod srednjih škola, koje sve, osim Gimnazije, nesmetano obavljaju poslove platnog prometa.Račun Gimnazije blokiran je za nešto više od 175.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track