Strna žita - od njive do trpeze
Foto: Pr Slika

Saveti za poljoprivredu

Strna žita - od njive do trpeze

Srbija -
Strna žita, među kojima je najrasprostranjenija pšenica, na našem području čine glavni izvor ugljenih hidrata u ljudskoj ishrani. Proizvodi od pšeničnog brašna su široko i svakodnevno zastupljeni na našim trpezama i zato je važno proizvesti kvalitetnu, bezbednu i zdravstveno ispravnu sirovinu (zrno) i očuvati je u toku skladištenja

Naslovna gradsko stambeno

Iz tog razloga, Privredna komora Srbije, Grupacija za semenarstvo i Semenarska asocijacija Srbije, organizovale su seminar pod nazivom „Tehnologija gajenja i skladištenja strnih žita“ u Privrednoj komori Srbije.

Sumiranje rezultata ovogodišnje proizvodnje strnih žita u cilju preporuke sortimenta, tehnologije proizvodnje i skladištenja strnih žita, izneli su kroz svoja izlaganja kompetentni predavači.

Teme koje obuhvataju patogene strnih žita u proizvodnji, probleme koji nastaju usled neadekvatne tehnologije gajenja, skladištenja i sušenja strnih žita, okupile su kako proizvođače strnih žita i skladištare, tako i predstavnike domaćih i stranih semenskih kompanija i stručnih službi...Kliknite za pregled kompletnog teksta:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track