ZA NIŠ U PUNOM SJAJU: U aprilu počinje obnova fasada državnim parama, a evo i kojih
Foto: Aleksandar Jovanović

Odobreno 200 miliona dinara iz republičkog budžeta

ZA NIŠ U PUNOM SJAJU: U aprilu počinje obnova fasada državnim parama, a evo i kojih

Srbija -

NIŠ - U Nišu će u aprilu početi obnova i rekonstrukcija fasada sredstvima koja su gradu odobrena iz republičkog budžeta, izjavio je načelnik niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović.

On je na konferenciji za novinare podsetio danas da je za obnovu fasada gradu odobreno oko 200 miliona dinara. Narednog meseca počeće rekonstrukcija fasade Narodnog pozorišta, bibilioteke "Stevan Sremac", Simfonijskog orkestra, Narodnog muzeja u ulici Nikole Pašića i zgrade u Obrenovićevoj ulici u kojoj se sada nalazi Medija centar, kazao je Ranđelović.

Kako je dodao, konkurs za izbor firmi koje će obnavljati fasade pomenutih zgrada završava se 26. marta.Prema njegovim rečima, narednih meseci radiće se i fasade zgrada za koje je prema novom Zakono o stanovanju potrebna saglasnost Skupština stanara.

"Ideja je da sa 200 miliona dinara dobijenih od Republike bude uradjeno što više fasada u Obrenovićevoj ulici, kao i deo zgrada samom centru grada, u Voždovoj ulici", naglasio je Randjelović.On je kazao da bi krajem godine trebalo da krene i obnova zapadnog dela centralnog gradskog trga, dela ulice ispred Gradske kuće i Tvrđavskog mosta.

Ranđelović je kazao da će se narednih pet meseci raditi idejni projekat i projektno-tehnička dokumentaciji za obnovu mosta i dela centralnog trga."Izrada idejnog projekta i projektno-tehničke dokumentacije koštaće 600.000 dinara. Koliko će koštati sami radovi znaćemo naknadno, kada bude završena projektna dokumentacija", izjavio je Ranđelović. Veće grada Niša odobrilo je danas finansiranje idejnog rešenja i prateće dokumentacije za uredjenje Trga kralja Milana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track