Vučić: Nikola Selaković će biti ministar

Politika

Autor:

Lider naprednjaka, ipak, nije želeo da pricizira ko će se iz SNS nalaziti na čelu ministarstava u novoj vladi

SNS, Nikola Selakovic,

BEOGRAD - Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je veceras da očekuje da jedan od ministara u novoj Vladi bude funkcioner te partije Nikola Selaković i da će Glavnom odboru SNS, koji donosi konačnu odluku, dati taj predlog. 

Vučić, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92, nije želeo da pricizira ko će se iz SNS nalaziti na čelu ministarstava u novoj Vladi, objašnjavajući da odluku o tome donosi Glavni odbor stranke. On je izbegao i da konkretno odgovri na pitanje da li će Selaković biti predložen za ministra pravde. Vučić je rekao da će "na jednoj od najodgovornijih državnih funkcija" biti funkcioner SNS Jorgovanka Tabaković, koja je krajem prošle nedelje izjavila da za nju nema mesta u Vladi i da neće biti ministar.

On je dodao da će na važnim funkcijama biti i Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović. Vučić je najavio da će sutra razgovarati sa Milicom Delević iz Demokratske stranke (DS), kako bi čuo njen konačni odgovor na ponudu SNS da bude ministar spoljnih poslova. On je rekao da razume da Delević ne može lako da donese odluku da prihvati tu funkciju, jer pretpostavlja da "neki ljudi iz njene stranke ne gledaju sa blagonaklonošću na tu ideju". 
Vučić je poručio da Delević, ako ne prihvati ponudu da bude ministar, treba da ostane na funkciji šefa kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije, jer je ličnost koja je cenjena u Briselu.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Moralna je i odgovorna odluka da država ne hapsi na prepad Vojislava Šešelja, kao što se to nekad radilo Dragomir Anđelković politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!