MORAO JE DA SE SAVIJE: Folksvagen se postideo na sajmu u Tokiju!
Foto: Reuters

Tradicionalno izvinjenje

MORAO JE DA SE SAVIJE: Folksvagen se postideo na sajmu u Tokiju!

Auto -
Šef Folksvagenove filijale u Japanu Sven Stajn pojavio se na štandu pre Disa, naklonio se posetiocima i tako ostao nekoliko sekundi, kako bi se izvinio na način na koji to čine Japanci

Jedan od direktora Folksvagena Herbert Dis izvinio se na sajmu automobila u Tokiju zbog skandala s varanjem na testovima za izduvne gasove.

Dis je najavio odlaganje lansiranja novog dizel modela u Japanu.Šef Folksvagenove filijale u Japanu Sven Stajn pojavio se na štandu pre Disa, naklonio se posetiocima i tako ostao nekoliko sekundi, kako bi se izvinio na način na koji to čine Japanci.

Dis, koji je direktor za putnička vozila u Folksvagenu, nije napravio taj tradicionalni japanski naklon. "Želeo bih da se izvinim u ime moje cele kompanije", rekao je Dis, koji je nedavno došao u Folksvagen iz BMV-a.

On je naglasio da je prioritet da se problem otkloni, da se otkrije kako se to dogodilo i da se osigura da se takav skandal nikad ne ponovi. "Činimo sve što možemo da povratimo poverenje u naš brend", rekao je Dis. Folksvagen je polovinom septembra dospeo u centar skandala, kada su američke vlasti otkrile u njegovim vozilima softver koji "vara" prilikom kontrole izduvnih gasova. Zbog toga je nemački proizvođač bio prinuđen da samo u EU povuče oko 8,5 miliona dizel-automobila, a očekuju ga i novčane kazne.

Laži Folksvagena skrivane od 2011. godine

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track