(VIDEO) OD LUTALICE DO ZVEZDE: Pas ih pratio 700 km, preživeo pakao i pronašao dom!
Foto: Printscreen

Arturova priča obišla svet

(VIDEO) OD LUTALICE DO ZVEZDE: Pas ih pratio 700 km, preživeo pakao i pronašao dom!

Ludi svet -
Neumorno ih je pratio tokom šest dana trke i to kroz sve faze, nije ih napušao čak ni u najtežim uslovima. Kada je jedan član tima dehidrirao, Artur, kako su ga nazvali, ga je neumorno čuvao

Bio je obična lutalica, a onda je prošao neverovatno zahtevnu Svetsko prventsvo u avanturističkoj trci kroz ekvadorsku prašumu i na kraju dobio mnogo više od osvojene trke - svoj dom pun ljubavi i pažnje.

Jedan od učesnika, Majk Lindord je primetio kako ih pas prati i iz prikrajka gladno gleda dok jedu. Sažalio se i dao mu parče mesa i krenuli su dalje. Međutim, kada je čitava ekipa ustala i završila pauzu, pas je krenuo za njima.

Neumorno ih je pratio tokom 692 kilometra i to kroz sve faze, nije ih napušao čak ni u najtežim uslovima. Kada je jedan član tima dehidrirao, Artur, kako su ga nazvali, ga je neumorno čuvao. Stigli su do dela koji treba preći kajakom, organizatori su ih upozorili da psa moraju ostaviti na obali.

Međutim, kada su krenuli da veslaju, ugledali su Artura kako svom snagom pliva kroz ledenu vodu ne bi li ih stigao. Ova scena je bila suviše screparajuća da bi mogli da ga ostave, pa su ga ubacili.

Posle 6 dana trke, tim je osvojio 12. mesto i umesto sa 5, stgli su u šestočlanom timu. Majkl je po povratku u Švedsku odlučio da ga udomi.

http://www.youtube.com/watch?v=jXWJGhWPuzk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track