ISPRAVKA: Kijanu Rivs nije dao seksističku izjavu da žene ne žele da rađaju, a muškarci da neće porodicu
Foto: Foro Profimedia

glumac nema fejsbuk stranicu

ISPRAVKA: Kijanu Rivs nije dao seksističku izjavu da žene ne žele da rađaju, a muškarci da neće porodicu

Pop kultura -

Iako se na društvenim mrežama pojavila navodna izjava Kijana Rivsa gde se osvrće na paradoks današnjeg društva i da žene ne žele decu, a muškarci porodicu, a naš portal preneo, njegov publicista je izjavio da glumac nema društvene mreže i da takvu seksističku izjavu glumac nikada nije dao i da je reč o lažnoj vesti.

Prvobitna izjava pojavila se na ruskom jeziku 2015. godine, koju je glumac dao na izložbi radova Paula Gaugina, a koja je sinhronizovana ruskom verzijom citiranog teksta. U originalnoj verziji ovog videa koja je na engleskom jeziku nije rečeno ništa slično.

Citat, u pisanoj formi, prvi put se pripisuje Reevesu na Facebook stranici „Keanu Reeves – the actor“ koja više ne postoji.

Američki portal za proveru činjenica “Politifact” bavio se ovom temom 13.7.2017. godine. Oni su kontaktirali glumčevu publicistkinju Cheryl Maisel koja im je tom prilikom rekla da glumac nije prisutan na društvenim mrežama, te da je reč o lažnoj Facebook stranici sa kojom glumac nema nikakve veze i za koju su zahtijevali da se ukloni sa Facebooka, što je i učinjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track