ŽERAR DEPARDJE PUŠTEN IZ PRITVORA: Nakon ispitivanja u vezi sa OPTUŽBAMA za NAPASTOVANJE na filmskim setovima, dogodilo se OVO
Foto: Profimedia

svet poznatih

ŽERAR DEPARDJE PUŠTEN IZ PRITVORA: Nakon ispitivanja u vezi sa OPTUŽBAMA za NAPASTOVANJE na filmskim setovima, dogodilo se OVO

Pop kultura -

Francuski glumac, Žerar Depardje, pušten je nakon što su ga policajci ispitivali u vezi sa optužbama za seksualno napastvovanje, saopštio je njegov advokat.

Francuski mediji su ranije u ponedeljak izvestili da je Depardje bio u policijskom pritvoru radi ispitivanja o optužbama koje su iznele dve žene da ih je seksualno napastvovao na filmskim setovima.

Žerard Depardje
foto: Profimedia

Govoreći novinarima, dok je napuštao policijsku stanicu Pariza, advokat glumca, Kristian Sent-Palais, rekao je:

"Policijsko zadržavanje je završeno. Više nije zadržan u policijskoj stanici."

Depardje (75), jedan od najpoznatijih filmskih zvezda Francuske, bio je u centru brojnih optužbi za seksualno napastvovanje u poslednjih nekoliko godina koje su narušile njegovo nasleđe i otkrile šire podele u vezi sa seksualnim ponašanjem u Francuskoj.

"BFMTV" i "Le Parisien" izvestili su da poziv policije proizilazi iz optužbi za seksualno napastvovanje podnetih od strane dve žene koje ga optužuju za dodirivanje tokom snimanja (jedna 2014., a druga 2021. godine).

Žerard Depardje
foto: Légende Entreprises / AFP / Profimedia

Navodni napadi

Navodni napad iz 2014. godine prijavljen je policiji u januaru ove godine, izvestio je "Le Parisien".

Drugi navodni napad uključio je 53. godišnju filmsku dekoratorku. Ona tvrdi da ju je Depardje uhvatio i gnječio po struku, stomaku i grudima tokom snimanja filma "Les Volets Verts" (Zelene roletne), prema izjavi advokatkinje žene, Karine Durieu-Diebolt, kada je podnela prijavu Pariskom tužilaštvu u februaru.

Depardje se već suočava s optužbom za silovanje, kao i tvrdnjama o napadima od više od desetak žena - sve što je on snažno negirao.

(Kurir.rs/AlJazeera/J.M.)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track