SPEKTAKL: Ričard Klajderman 31. marta u Sava Centru
Foto: Promo

SVETSKA ZVEZDA DOLAZI U BEOGRAD

SPEKTAKL: Ričard Klajderman 31. marta u Sava Centru

Pop kultura -

Najuspešniji svetski pijanista po Ginisovoj knjizi rekorda će održati 31-og marta u velikoj dvorani Sava centra svoj solistički koncert uz pratnju osam gudača.

Svoju popularnost širom sveta stekao je izvođenjem dobro poznatih popularnih kompozicija i rok numera na klasičan način što potvrđuje veliko interesovanje za njegove nastupe i rasprodati koncerti. U Ginisovu knjigu rekorda ušao je kao najuspešniji pijanista na svetu.

Ovaj poznati francuski pijanista počeo je da uči da svira klavir sa 6 godina zahvaljujući tome što je njegov otac bio učitelj klavira, a upisuje se na Conservatore de Paris sa navršenih 12 godina. Kasnije će se zainteresovati za savremenu muziku i pratiti dobro poznate francuske pevačke zvezde. Klajderman je snimio od tada više od 1.300 kompozicija različitih žanrova i uspeo da stvori novi romantični stil izvodeći popularne kompozicije i rok numere na klasičan način, pa je ovakav način izvođenja postao njegov zaštitni znak.Prestonica Srbije imaće priliku da već ovog proleća uživa u koncertu Ričarda Klajdermana, a ulaznice se mogu pronaći na blagajnama Sava centra i Eventim-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track