PRIVLAČI RUSKE FILMADŽIJE: Miloš Biković donosi milione u Srbiju
Foto: Aleksandar Jovanović

MLADI GLUMAC OTVORIO FIRMU BEOGRADU

PRIVLAČI RUSKE FILMADŽIJE: Miloš Biković donosi milione u Srbiju

Pop kultura -

Velika zvezda u Rusiji odlučio da unovči svoju popularnost tako što će privući tamošnje filmadžije da svoje serije i filmove snimaju kod nas

U svetu filma Srbija poslednjih godina ima pozitivan imidž kao destinacija za snimanje, a nakon Amerikanaca i Indijaca stižu nam i Rusi. Milioni evra biće potrošeni u našoj zemlji zahvaljujući glumcu Milošu Bikoviću, saznaje Kurir.

- U Beogradu će za desetak dana početi snimanje velike igrane serije. Ekipa se odlučila da odabere Srbiju po preporuci Miloša Bikovića. Naš glumac već tri godine ima registrovanu firmu za pružanje usluga iz delatnosti kinematografije „Arhanđel studio“ i ona će raditi izvršnu produkciju serije. Projekat s Rusima biće njegov prvi veći posao na našem tržištu, a snimaće se četiri nedelje. Budžet serije je više od milion evra - priča za Kurir sagovornik blizak Bikoviću.

foto: Marina Lopičić

Pored posla s Rusima, Miloša u domovini očekuje i snimanje dva filma - „Boško Tokin“ Slobodana Šijana i „Južni vetar“ Miloša Avramovića. Šijanov novi projekat dobio je u decembru prošle godine podršku Filmskog centra Srbije na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, a nedavno i iz Hrvatske. Očekuje se da će Tokina tumačiti Miloš Biković, trenutno najpopularniji srpski glumac mlađe generacije, prenosi sajt FCS. Boško Tokin (1894-1953) nepravedno je skrajnut pisac i prvi srpski filmski kritičar, a scenario za ovu biografsku dramu napisali su Biljana Maksić, Vladimir Mančić i Slobodan Šijan. Radnja je smeštena u Beograd dvadesetih godina prošlog veka, a mnogi očekuju da će film doživeti slavu kao Šijanovi „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“ i „Davitelj protiv davitelja“.

Glumac je do zaključenja broja ostao nedostupan za komentar. Biković se trenutno odmara u društvu devojke, glumice Aglaje Tarasove, na nepoznatoj destinaciji, s kojom je nedavno bio u Novom Sadu na festivalu Egzit.

foto: Promo

Novi angažman

IGRA DILERA HEROINA

Snimanje filma „Južni vetar“ planirano je za jesen, a Biković igra kriminalca i dilera heroina. On će, kako saznajemo, biti i jedan od producenata.

- Glumac svakoj ulozi mora da pristupi tako da opravda svoj lik. On pripada jednom kartelu i reaguje na prvu loptu, što može da ga košta čak i života. Ne smem više da vam otkrivam radnju tog filma - rekao je Biković za Kurir.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Promo, Aleksandar Jovanović, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track