(FOTO) BEZ PRIVILEGIJE: Ove poznate face imaju zabranu ulaska u neke zemlje!
Foto: Profimedia

Holivud

(FOTO) BEZ PRIVILEGIJE: Ove poznate face imaju zabranu ulaska u neke zemlje!

Pop kultura -
Dok neki zabranu ulaska u određene zemlje imaju zbog boravka u zatvoru ili zavisnosti, neki su to zaradili i izborom filmskih uloga

Poznate ličnosti su često privilegovane, međutim ipak postoje i one kojima su neke stvari nzabranjene. Tako je pojedenim holivudskim facama zabranjeno da se pojave u određenim zemljama. Na ovoj listi se nalaze Bred Pit, Majli Sajrus, Kris Braun, Snup Dog i mnogi drugi.

Iako je teško zamisliti da postoji mesto gde prisustvo Bred Pita nije poželjno, glumcu je zabranjen ulazak u Kinu. Naime, tamo nisu oduševljeni njegovom ulogom u filmu "Sedam godina na Tibetu" gde je prikazano nasilje i nepravda prema Tibetancima. Film se temeljio na istinitoj priči austrijskog alpiniste koji se sprijateljio s Dalaj Lamom u trenucima kada je Kina okupirala Tibet. Negativno prikazivanje Kineza u filmu navodno je naljutilo službeni Peking te tako Bred nije poželjan u ovoj zemlji.

Foto AP
Foto AP

Nakon što je 2009. godine brutalno pretukao tadašnju devojku i pevačicu Rijanu, Kris Braun se mnogima srozao u očima. Zabranjen mu je ulazak u Veliku Britaniju, a u septembru ove godine je saopšteno da nije dobrodošao ni u Australiju. Kako su naveli, zahtev za vizu odbijen mu je zbog agresivnog karaktera. Reper je zbog toga morao otkazati koncerte koji su bili zakazani u ovoj zemlji.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Kontroverzna pevačica Majli Sajrus je još 2009. godine na društvenoj mreži podelila fotografiju na kojoj je ukosila oči i isplazila jezik. Fotografija koju je ona objavila doživljena je kao uvreda na račun Kineza pa su joj zabranili ulazak u njihovu zemlju. U službenom saopštenju, saopšteno je da ona nije prijatelji Kine, kao i da narod ove zemlje ne želi da ona svojim ponašanjem zagađuje umove njihove dece.

Foto AP
Foto AP

Ono što se činilo kao bezazlena šala koju je Alek Boldvin izgovorio dok je u maju 2009. gostovao u emisiji kod Davida Letermena, završilo je zabranom poseti Filipinima. Naime, Alek se šalio kako će svoju mladu naručiti poštom s Filipina, a službe te države nakon toga su ga proglasile nepoželjnim strancem.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Snup Dogu je zabranjeno da uđe u Holandiju. S obzirom na njegovu ljubav prema marihuani, reklo bi se da bi ga u Amsterdamu dočekali raširenih ruku, međutim njemu je zabranjen ulazak upravo zbog uporabe marihuane i brojnih kaznenih prijava. Kad je 2007. godine izbio sukob među članovima njegove ekipe u luci Hetrou, dobio je zabranu i za ulazak u Veliku Britaniju.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Paris Hilton je u avgustu 2010. godine uhapšena zbog posedovanja kokaina i izjasnila se krivom, a zabranjen joj je ulazak u Japan. U Japanu ne dopuštaju ulazak osobama koje su na uslovnoj kazni i od tada joj je zauvek zabrajeno da se pojavi u zamlji izlazećeg sunca.

Foto Instagram
Foto Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track