NAJSTARIJA MODNA IKONA: Ne nosim farmerke skuplje od 15 dolara!
Foto: Facebook

Iris Apfel

NAJSTARIJA MODNA IKONA: Ne nosim farmerke skuplje od 15 dolara!

Pop kultura -
Od 11. godine skupljam nakit i nema tog stila koji dobar komad nakita ne može da popravi, izjvaila je Iris

Iris Apfel (93), dizajnerka i modna ikona, najbolji je primer da novac ne prati stil, već dobar ukus i pravi odabir i te kako važnih detalja.

"Od 11. godine skupljam nakit i nema tog stila koji dobar komad nakita ne može da popravi", izjvaila je ona. Ona ženama savetuje da su frizura i cipele ključ dobrog stila, a preporučuje im da izbegavaju uniformnost.

Istakla je da se eksperimentisanje u modi uvek isplati, jer nikad "iza ugla ne stoji modna policija, spremna da uhapsi nekog ako on nosi više do tri boje". Njoj eksperimentisanje nikad nije bilo strano, kao ni dobra kupovina.

"Nikad nisam platila farmerke više od 15 dolara", dodala je ona. Kako je istakla, nikad nije dobro rešenje slepo praćenje trendova.

"Neke stvari koje se danas nose ja nikad ne bih kupila jer znam da bih u njima izgledala blesavo. Dajte sebi vremena da izgradite stil, ali ne zaboravite, ako se ne osećate dobro u sopstvenoj koži, odeća ne može da vam pomogne", poručila je.

Iris je ćerka jedinica američkog biznismena i Ruskinje, koja je dvadesetih godina prošlog veka imala svoj butik u Americi. Posle studija istorije na Univerzitetu u Njujorku obrazovanje je nastavila na Univerzitetu u Viskonsinu gde je pohađala časove umetnosti.

U 27. godini udala se za Karla Apfela. U njen dobar modni ukus poverenje je imalo devet američkih predsednika sa kojima je Iris sarađivala. Prošle godine "Gardijan" ju je stvaio na listu najbolje obučenih žena sveta, starijih od 50 godina.

(Super žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track