NIN nagradio Filipa Davida za roman

Dodeljeno priznanje za najbolju knjigu u 2014.

NIN nagradio Filipa Davida za roman

Pop kultura -
Roman „Kuća sećanja i zaborava“ govori o zlu u čoveku i istoriji kroz viđenje četiri životne priče Jevreja koji su u logorima izgubili svoje porodice
1 / 4

BEOGRAD - Prestižno književno priznanje NIN-ova nagrada dodeljena je sinoć 61. put, i to Filipu Davidu za knjigu „Kuća sećanja i zaborava“, u Kristalnoj dvorani hotela „Hajat“. Dodela je održana na veoma važan dan za ovaj časopis, 80. jubilarni rođendan NIN.

Mićunović
Mićunović

Kako je istakla predsednica žirija Vladislava Gordić Petković, David je trijumfovao u neizvesnoj borbi protiv Davida Albaharija i Ota Horvata, a ovogodišnji dobitnik nagrade naglasio je:- Našoj zemlji potrebne su duboke i suštinske promene, ukidanje autocenzure i cenzure, oslobađanje od duboko ukorenjenih stereotipa, i na prvom mestu solidarnost pre profita.

Drašković
Drašković

Roman „Kuća sećanja i zaborava“ govori o zlu u čoveku i istoriji kroz viđenje četiri životne priče Jevreja koji su u logorima izgubili svoje porodice, ali nam najviše govori o tome kako kroz spasavanje sopstvene glave možemo izgubiti identitet.Dobitniku NIN-ove nagrade „Pošta Srbije“ dodelila je ček od 1.000.000 dinara.

Bogosavljevićeva
Bogosavljevićeva

NIN je sinoć u okviru događaja uručio priznanje za NIN ličnost godine novinarki Marijani Milosavljević, koja je oduševila srpsku javnost kad je donirala bubreg svojoj prijateljici Ivani Janković.

Živković i Srbljanovićeva
Živković i Srbljanovićeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track