MISTERIJA SMRTI MERILIN MONRO: CIA agent otkrio kako je ubio slavnu glumicu
Foto: Printskin

Bivši oficir CIA Norman Hodžs

MISTERIJA SMRTI MERILIN MONRO: CIA agent otkrio kako je ubio slavnu glumicu

Pop kultura -
Glumica je bila jedina žena koju je ubio, ali Hodžs ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje zbog zločina koji je počinio, jer je Merilin bila u ljubavnoj vezi ne samo sa Kenedijem, već i sa Fidelem Kastrom

Bivši oficir CIA Norman Hodžs (78) otkrio je na samrtničkoj postelji u bolnici jednu od najvećih tajni današnjice. On je tako posle bezmalo pola veka stavio tačku na brojne teorije o smrti čuvene glumice i ljubavnice Džona Kenedija - Merilin Monro.Naime, Hodžs je na samrtničkoj postelji u jednoj bolnici u državi Virdžinija priznao da je po naredbi američke vlade smrtonosnom injekcijom ubio Merilin Monro.

Iako je, kako je naveo, glumica bila jedina žena koju je ubio, Hodžs ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje zbog zločina koji je počinio. Kao razlog za to naveo je to što postoje brojni dokazi da je Merilin bila u ljubavnoj vezi ne samo sa Kenedijem, već i sa Fidelem Kastrom.

"Mogla je da prenese strateške informacije komunistima, a to se moralo sprečiti“, rekao je on. On je posvedočio da je oko jedan sat u noći 5. avgusta 1962. godine CIA je izdala nalog za glumičinu likvidaciju. Ušao je u sobu glumice i napravio joj injekciju u kojoj su bili sedativi pomiješani sa barbituratima, što je dovelo do smrti čuvene MM.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Osim što je odgovoran za smrt čuvene glumice, Hodžs je, kako je rekao, između 1959. i 1972. godine je počinio 37 ubistava, koja su naredile američke vlasti.

Hodžs je istakao i da je on bio vođa grupe od pet profesionalaca, koje je podučavao da "posao" odrade tako da sve izgleda kao nesrećan slučaj. Među žrtvama takozvane „petice“ bili su politički aktivisti, novinari, sindikalni lideri, naučnici i umetnici.

Kako je ovaj bivši oficir CIA priznao, ubio je sve one koji bi mogli da predstavljaju pretnju bezbednosti SAD, a naređenja je primao od svog pretpostavljenog, majora Džejmsa Hejvorta.

Ovo priznanje, objavljeno u worldnewsdailyreport, podiglo je veliku prašinu u javnosti. Odmah je usledila istraga, a Hodžs se u bolnici nalazi pod pojačanim policijskim nadzorom.

Podsetimo, do sada su se u javnosti pojavljivale brojne verzije i teorije o ubistvu čuvene glumice, a jedna od poslednjih bila je da ju je posle burne svađe jastukom ugušio Robert Kenedi, brat tadašnjeg predsednika Amerike Džona Kenedija.

Ipak, moguće je da je i ovo još jedna u nizu verzija po kojoj je nastradala čuvena glumica.

http://www.youtube.com/watch?v=WtXlX7uAlCQ

(BKTVNews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track