(VIDEO) MARATONCI TRČE POČASNI KRUG: Da li se sećate služavke Olje?
Foto: Jutjub

Da li se sećate?

(VIDEO) MARATONCI TRČE POČASNI KRUG: Da li se sećate služavke Olje?

Pop kultura -
Glumicu Melitu Bihali po imenu znaju samo vrsni poznavaoci pozorišta i filma, ali zato retko ko u nekadašnjoj Jugoslaviji ne zna scenu iz "Maratonaca" u kojoj Maksimilijan Topalović u kadu uvlači sluškinju Olju

Ovaj film je često ocenjivan kao najbolji (ili jedan od najboljih) srpskih i jugoslovenskih fimova. Citati iz filma su i danas prepoznatljivi i odomaćeni u svakodnevnom govoru.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Glumicu Melitu Bihali po imenu znaju samo vrsni poznavaoci pozorišta i filma, ali zato retko ko u nekadašnjoj Jugoslaviji ne zna scenu iz "Maratonaca" u kojoj Maksimilijan Topalović u kadu uvlači sluškinju Olju.

U jednom intervjuu Melita Bihali otkrila je nepoznate detalje sa snimanja legendarnih „Maratonaca" i priznala da joj ne prija insistiranje na toj sceni.

"Na toj sceni se stalno insistira, što mi negde i smeta. Videla sam po gradu da je ona na svakom DVD-ju na naslovnoj strani. Moram da vam otkrijem da taj kadar nije trebalo da izgleda tako, već je Mića Tomić (Maksimilijan Topalović), u dogovoru sa rediteljem Šijanom, meni pocepao bluzu dok me uvlačio u kadu u kojoj se kupao. Ipak, scena je ispala veoma simpatična i spontana, upravo zbog toga što ja nisam znala za njihov dogovor i bila sam iznenađena. Naravno, nisam se naljutila na njih", rekla je čuvena služavka Olja.

Melita Bihali je rođena 4. aprila 1938. u porodici Jukić u selu Živogošće, koje je udaljeno 18 kilometara od Makarske. Posle rođenja živela je u Istri. U Zadru je igrala u pozorištu kao balerina. 1962. godine, upisala je glumačku akademiju u Beogradu, zajedno sa Ljerkom Draženović, Mirom Pejić Armenulić, Dušicom Žegarac, Dragom Čumićem i Nedom Spasojević. Četrdeset godina je provela u dječijem pozorištu "Radović".

(Nostalgicno.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track