ZAJEČAR: Formirana komisija zbog otpuštenih glumaca
Foto: Fonet Pozoriste Zajecar

Četvoro dobilo otkaz

ZAJEČAR: Formirana komisija zbog otpuštenih glumaca

Pop kultura -
Treba da se utvrdi da li je u pozorištu od početka godine do 22. marta bilo otpuštanja zaposlenih i, ako jeste, pod kojim okolnostima i iz kojih razloga

ZAJEČAR - Skupština grada Zaječara formirala je komisiju čiji je zadatak da preispita radne odnose u Pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u kojem je četvoro zaposlenih dobilo otkaz navodno zbog učestvovanja u protestu protiv lokalne vlasti, saopštila je gradska uprava.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave Zaječara komisija, koja je jednoglasno formirana na jučerašnjoj sednici gradske skupštine, treba da utvrdi da li je u pozorištu od početka godine do 22. marta bilo otpuštanja zaposlenih i, ako jeste, pod kojim okolnostima i iz kojih razloga.

Zadatak komisije je i da preispita da li je Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Pozorištu Timočke Krajine "Zoran Radmilović" donet na zakonit način.

Komisiju će činiti njen predsednik Saša Radulović, zamenik predsednika Radiša Ignjatović kao i članovi Dejan Zdravković, Žarko Marinović, Gordana Ognjanović i Tanja Jovanović.

Kako se navodi u saopštenju, komisija treba da izvrši zadatak do 22. aprila i izveštaj o radu dostave Skupštini grada Zaječara. Prema pisanju medija glumci Vujadin i Vladimir Milošević dobili su otkaze zbog učešća na mitingu opozicije 9. marta u Zaječaru i pesme "Neotesan - svi na protest".

Otkaze su dobili i kostimograf Mirjana Pavlović i rukovodilac službe marketinga Vladimir Đuričić.

Kako prenose mediji četvoro radnika poziv da dođu po rešenje o otkazu dobili su u petak, ali se kasnije ispostavilo da im ne može biti uručeno jer pozorište nije u finansijskoj mogućnosti da im isplati zaostale zarade i otpremninu koja im po zakonu pripada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track