ZAJEČAR: Zaposleni u pozorištu nisu otpušteni zbog politike
Foto: Nebijša Mandić

Aleksandar Milivojević, član Gradskog veća

ZAJEČAR: Zaposleni u pozorištu nisu otpušteni zbog politike

Pop kultura -
Posredi je sprovođenje racionalizacije javne uprave

ZAJEČAR - Član Gradskog veća Zaječara Aleksandar Milivojević kaže da ne postoje politički motivi za otpuštanje četiri radnika Pozorišta "Zoran Radmilović". On je naveo da je u pitanju sprovođenje racionalizacije javne uprave.

"Otpuštanje četiri radnika Pozorišta Timočke krajine nema veze sa raznim insinuacijama plasiranim u medijima, jer je v.d. upravnik pozorišta Vladan Cerović postupao po Zaključku o obavezi sprovođenja racionalizacije javne uprave grada Zaječara iz januara 2015. godine", rekao je Milivojević na konferenciji za novinare. On je objasnio da je Gradska uprava Zaječara u januaru dobila dokumenta od ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički koji predviđaju smanjenje smanjenje broja zaposlenih i radno angažovanih lica za 6,5 odsto.

"Na osnovu tih akata Gradsko veće je na sednici, održanoj 22. januara, donelo Zaključak, po kome je postupao v.d. upravnika pozorišta", dodao je Milivojević.

Vršilac dužnosti upravnika Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" Vladana Cerovića rekao je novinarima da motivi za prekid radnog odnosa četvoro radnika pozorišta "nemaju nikakve veze sa njihovim političkim delovanjem, već isključivo sa njihovim radom i odnosom prema poslu".

Sekretar Skupštine grada Miljan Milovanović obavestio je novinare o formiranju komisije koja treba da utvrdi da li je u pozorištu od početka godine do 22. marta bilo otpuštanja zaposlenih i, ako jeste, pod kojim okolnostima i iz kojih razloga. Komisija je sastavljena od predstavnika svih odborničkih grupa u lokalnom parlamentu i izveštaj o svom radu dostaviće najkasnije do 22. aprila 2015. godine. Za Zaključak o formiranju komisije glasali su i odbornici opozicije, čiji će predstavnici učestvovati u radu komisije.

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković rekao je da će ukoliko se utvrdi da je glumce otpustio neko iz obesti ili zbog političkih razloga, lično od Skupštine grada tražiti razrešenje upravnika pozorišta, kao i da se glumci vrate na posao.

Mirković je dodao da je tek juče čuo pesmu i da samo može da kaže "da je ovo slobodna zemlja i svako može da peva i govori šta hoće", prenosi Best portal. Glumci Vujadin i Vladimir Milošević dobili su otkaze zbog učešća na mitingu opozicije 9. marta u Zaječaru i pesme "Neotesan - svi na protest". Otkaze su dobili i kostimograf Mirjana Pavlović i rukovodilac službe marketinga Vladimir Đuričić.

(Tanjug/Best)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track