Evo koje slike nećete moći više da objavljujete na Fejsbuku!
Foto: Rojters

Nova aplikacija

Evo koje slike nećete moći više da objavljujete na Fejsbuku!

Tech -
Cilj nam je razviti sistem koji će sprečiti objavljivanje fotografija nezgodnog sadržaja, odnosno koji će upozoriti korisnike koji imaju nameru da objave takve fotografije", naveo je Jan LeCun

BEOGRAD - Facebook razvija novu aplikaciju koja bi, kombinacijom veštačke inteligencije i programa za prepoznavanje sadržaja, trebalo da razlikuje fotografije koje su "normalne" od onih koje korisnici te društvene mreže objavljuju u pijanom stanju i koje ih mogu dovesti u neprijatnu situaciju "dan nakon".

Ideja se, kako pišu elektronski mediji, temelji na činjenici da pod uticajem alkohola korisnici najčešće nisu u stanju da procene koje su fotografije prikladne za objavljivanje.

"Cilj nam je razviti sistem koji će sprečiti objavljivanje fotografija nezgodnog sadržaja, odnosno koji će upozoriti korisnike koji imaju nameru da objave takve fotografije", naveo je Jan LeCun, IT stručnjak i istraživač koji vodi Fejsbukov sektor za istraživanje veštačke inteligencije.

Kako je dodao, aplikacija je tu da se korisnici zapitaju da li zaista žele da objave te fotografije i da li su sigurni da ih može, videti, na primer njihov šef ili majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track