MISLIO JE DA ZNA SVE O SVOJOJ PORODICI: Onda je otkrio ove stvari o svojoj kući...
Foto: Boredomtherapy

Istina!

MISLIO JE DA ZNA SVE O SVOJOJ PORODICI: Onda je otkrio ove stvari o svojoj kući...

Zanimljivosti -

Kada je jedan čovek nedavno otkrio da je njegova porodica u svom posedu 100 godina imala staru kuću na selu u Južnoj Dakoti, bio je normalno, zainteresovan.

Ako ništa drugo, to je jako zanimljiv deo njegove porodične istorije. Ipak, kako je "kopao" dublje po priči o ovoj kući, shvatio je da je dobio više nego što je tražio.Ne samo da kuća stara 100 godina još uvek postoji, već priča kako je kuća uopšte nastala je vrlo interesantna.

Ispostavilo se, da je kuća jedna od mnogih "uradi sam" projekata koje je svako mogao da naruči preko kataloga.

Između 1908. godine i 1940. godine, "Sirs" je prodavao montažne kuće u različitim veličinama, modelima i stilovima, od jednostavnih brvnara do velikih kompleksnijih struktura. "Sirs" je donosio materijal, nacrte i instrukcije, a mušterije su same sastavljale svoje kuće.

Dom iz Južne Dakote kupljen je za otprilike 1.200 dolara što je otprilike kao 27.000 dolara danas. Materijal je stigao vozom, a onda je konjskim zapregama stigao do ranča. Kada je sve stiglo, novi vlasnici su mogli da počnu sa radom.

Kada je potomak porodice čuo za ovu jedinstvenu priču, znao je da treba da ispoštuje istoriju kuće. Onda je počeo sa renovacijom što je uključivalo novi krov, vodootpornost i uskoro kuća je izgledala kao nova...još jednom.

Zahvaljujući ljubavi koja je uložena u ovu kuću, sada je jedinstveni deo istorije koji će verovatno opstati i narednih 100 godina.

(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track