OČISTITE KOŽU IZNUTRA: Ovo voće smanjuje upale, akne i tamne mrlje!
Foto: Profimedia

SAVET PRED LETO

OČISTITE KOŽU IZNUTRA: Ovo voće smanjuje upale, akne i tamne mrlje!

Žena -

Želite imati prekrasnu, zdravu i blistavu kožu lica, ali to vam se čini kao nemoguća misija?

POMOĆ IZ PRIRODE: 9 namirnica od kojih će vaša koža već za 7 dana izgledati bolje

Zbog zagađenja u vazduhu, okolini i hrani sve češće primećujete na vašem licu bolne promene – akne, crvenilo, bore i hiperpigmentaciju. Na zdravlje kože možete delovati iznutra. U pitanju je ananas.

Zahvaljujući protivupalnim svojstvima, ananas uklanja toksine iz krvotoka pa samim tim smanjuje infekcije na koži. Budući da obiluje vitaminom C, deluje i na akne i bubuljice. Sadrži i vitamin A, pa tako ima i protivgljivična i antibakterijska svojstva. Sok ili plod ananasa može se upotrebiti na više načina.

foto: Profimedia

Sok za pranje lica

Nanesite svež sok ananasa na lice, ostavite da se osuši pa isperite hladnom vodom. Svakodnevnom primenom ovog soka primetićete kako vaša koža postaje sve čišća i blistavija.

Kriške ananasa za tretiranje akni i mrlja

Akne, crvenilo, tamne mrlje i nepravilnosti na koži istrljajte kriškama svežeg ananasa. Isperite nakon 5 minuta - ne čekajte duže, jer bi kiselina iz ananasa mogla malo opeći vašu kožu.

Maska za lice od svežeg ananasa

Zgnječite ili pomešajte unutrašnjost zrelog ananasa, pomešajte s medom pa nanesite na lice. Ova maska će poboljšati stanje i izgled vaše kože.

Kurir.rs/ Alternativa za vas, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track