DOMAĆA KREMA ZA LICE: Napravite hidrantnu masku od samo 3 sastojka!
Foto: Profimedia

Čuva od starenja

DOMAĆA KREMA ZA LICE: Napravite hidrantnu masku od samo 3 sastojka!

Žena -
Ovaj recept za domaću hidratantnu kremu za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vreme vlažiti i lečiti kožu

Ovaj domaći ovlaživač za lice se sastoji od samo tri sastojka! Da, dobro ste čuli. Tri sastojka.

I najbolji deo? Priprema traje nekoliko sekundi. I dok je pripremate – sve miriše…

Ovaj recept za domaću hidratantnu kremu za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vreme vlažiti i lečiti kožu.

Sastojci:1/2 šoljice devičanskog kokosovog ulja1 žličica tekućeg vitamina E (čuva od starenja i prirodni je konzervans)5-7 kapi eteričnog ulja lavande (ili po izboru)

Priprema: Evo što vam je činiti: jednostavno stavite kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u činiju. Zatim izmešajte. Ako radite ovu kremu dok je hladnije vreme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, moraćete malo da ugrete kokosovo ulje na sobnu temperaturu, zgnječiti ga vilicom, i mešalicom pomešajte ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.

Prebacite ovu jednostavnost u staklenu činiju. Čuvajte dalje od izvora topline i svetla. Najbolje držati u frižideru kako bi bilo kremasto.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Korišćenje i dobrobitiKoristite ovu hidratantnu kremu ujutro i uveče za lice. Dovoljna je mala količina, a krema traje i traje…

Ako imate masnu kožu, videćete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez masnog osećaja koji se često zna osetiti kod kupovnih krema.

Vitamin E pomaže u oporavku od oštećenja i starenja kože, konzervira i pomaže kod opekotina, posekotina, ožiljaka, itd., a o dobrobitima lavande bi mogli napisati knjigu…

Ne zaboravite i ovo:Kokosovo ulje pruža prirodnu zaštitu od sunca.Kokosovo ulje ostavlja zaštitnu barijeru protiv uticaja iz okoline.Kokosovo ulje je antioksidant, pa je veoma antibakterijski i antimikrobno bogato.Ako ste trudni, kokosovo ulje je odlično protiv strija.Kokosovo ulje je nežno i dovoljno sigurno za bebe i decu, pa se može koristiti protiv pelenskog osipa.Plus, najbolje od svega – sasvim je u redu ako ove kreme čak malo poližete ili progutate.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(Atma.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track