FOTOŠOPOM PUNAČKE ŽENE NAPRAVILI MRŠAVIJIMA: Evo kako su one reagovale

Napravili pometnju

FOTOŠOPOM PUNAČKE ŽENE NAPRAVILI MRŠAVIJIMA: Evo kako su one reagovale

Žena -
Fotografije se fotošopiraju sa i bez dozvole osoba koje su na njima, a pored žena, na fotografijama je i poneki muškarac

Fotografije plus sajz žena isfotošopiranih tako da izgledaju dosta mršavije podigle su prašinu na društvenim mrežama. Ideja je, kažu autori ovog projekta, da punačke žene motivišu da smršaju. Ta ideja se, izgleda, nije mnogima dopala.

Ovaj projekat nosi naziv #ProjectHarpoon, a na društvenim mrežama širi se i pod imanom “ThInner Beauty”. Ideja je sledeća - fotografije poznatih plus sajz modela i poznatih punačkih osoba fotošopiraju tako da izgledaju dosta mršavije. Fotografije se fotošopiraju sa i bez dozvole osoba koje su na njima, a pored žena, na fotografijama je i poneki muškarac.

"Mi objavljujemo fotografije ljudi koji bi trebalo, mogu i počinju da vode zdraviji život i pokazajemo im kako bi mogli da izgledaju - piše u opisu fejsbuk stranice.

Oni koji ne podržavaju ovaj projekat nazivaju ga mačističkim i diskriminatorskim jer je usmeren protiv krupnih žena. Jedna od prvih koja je ustala protiv ovog pokreta je Tes Holidej, plus sajz model. Ona se i sama našla na fotošopiranim fotografijama.

"Ovakve stvari su upravo razlog zašto sam pokrenula #effyourbeautystandards (instagam nalog koji slavi punačke ljude). Pozvam sve svoje sledbenike da bojkotuju ovu stranicu i bilo koju drugu poput nje. Voleti sebe je najmoćnija poruka i svi moramo da stojim iza nje", rekla je Tes Holidej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track