Da biste dobili pastelnu boju prvo morate da izbelite jaja. To ćete uraditi ovako...
Foto: Profimedia

U susret Vaskrsu

Da biste dobili pastelnu boju prvo morate da izbelite jaja. To ćete uraditi ovako...

Žena -
Probajte nije teško, a efekat izbeljivanja će vas iznenaditi. Dobićete divne pastelne nijanse koje niste uspeli da dobijete sa žutim jajetom

Tradicionalno farbamo jaja na Veliki petak, ali može i na Veliku subotu. Ali, svake godine imamo isti problem, jer jaja koja nalazimo u prodaji su žute ljuske i vrlo retko možemo ih naći sa potpuno belom. Mi vam dajemo recept kako da izbeliti ljusku jajeta i ofarbate ga u boju koju želite.Uzmite dublju šerpu, poređajte jaja koja moraju biti na sobnoj temperaturi, sipajte vodu da pokrije jaja i dodajte dve čaše alkoholnog sirćeta.

Jaja kuvajte 15-20 min prvo na jačoj temperaturu dok provri, a zatim smanjite temperaturu da ne bi popucala.Pred vašim očima će se skidati žuta boja sa jaja i ona će ostati potpuno bela. Prilikom kuvanja stvara se dosta pene koju možete ukloniti kašikom. Nakon kuvanja krpom skinite ostatke prirodne boje ako je ostala.

Sada su jaja spremana za farbanje u bojama koje želite. Dobićete divne pastelne nijanse koje niste uspeli da dobijete sa žutim jajetom.

Probajte nije teško, a efekat izbeljivanja će vas iznenaditi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track