MUŠKARCI, DA LI JE OVO TAČNO: Dužina suknje određuje da li je žena laka ili konzervativna
Foto: Adsoftheworld.com

Istraživanje

MUŠKARCI, DA LI JE OVO TAČNO: Dužina suknje određuje da li je žena laka ili konzervativna

Žena -
Dok će jedni tvrditi da su žene same za to krive jer prihvataju "igru", drugi će reći kako je pravo svakog čoveka da sam bira što će odenuti po principu "odeća ne čini čoveka"

Nova reklamna kampanja uz snažnu poruku "Ne merite vrednost žene po njenoj odeći" grafički prikazuje predrasude po visini peta, dužini suknje i dubini dekoltea.

Žene su svedene na objekte - sve je češći zaključak modernog društva u kojem su seksi reklame, obnažena tela na velikim plakatima i fokusiranje na izgled postali gotovo kulturna norma. Iz istog gledišta proizlazi i razmišljanje da moderna žena treba da vodi računa o svom izgledu, a privlačnost se iskazuje dubinom dekoltea, visinom štikli ili dužinom suknje.

Dok će jedni tvrditi da su žene same za to krive jer prihvataju "igru", drugi će reći kako je pravo svakog čoveka da sam bira što će odenuti po principu "odeća ne čini čoveka".

Foto adsoftheworld.com
Foto adsoftheworld.com

Reklamna kampanja Terre des Femmes (Zemlja žena) na internet stranici adsoftheworld.com upravo je to htela poručiti grafičkim prikazima uobičajenih predrasuda vezanih za žene i njihovo odevanje:

Naslovna fotografija prikazuje predrasude povezane s dubinom dekoltea rangirajući žene od konzervativne, staromodne, dosadne, vrckave, kokete, "one koja to traži", lake i drolje.

Na isti način se žene svrstavaju u kategorije prema visini štikli koje nose i dužini suknje. Kampanju je osmislila "Miami Ad School Europe" iz Hamburga, umetnički direktor je Teresa Vloka, a autor reklamnih tekstova je Frida Regenhajm.

Foto adsoftheworld.com
Foto adsoftheworld.com

(24sata.hr, foto: Foto adsoftheworld.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track