OBROK U HODU: Evo kako se hraniti zdravo kada ste u žurbi
Foto: Twitter

Hranite se brzo, ali zdravo

OBROK U HODU: Evo kako se hraniti zdravo kada ste u žurbi

Žena -
Kada je u pitanju svakodnevni život, većina ljudi je vrlo zauzeta i mnogi u žurbi imaju tendenciju donositi loše odluke o hrani.

Planiranje unapred i informisanje o tome šta jedete može vam pomoći u održavanju zdravog načina ishrane. Bacite pogled na ovih 5 jednostavnih saveta i počnite jesti bolje, uprkos vašem brzom načinu života.

1. Priprema jela unapred - Ključ zdrave prehrane je planiranje unapred, ali priprema obroka svake večeri za sledeći dan može oduzeti puno vremena. Izaberite jednu ili dve večeri nedeljno i skuvajte nekoliko jela koja će vam potrajati celi nedelje. Tako ćete imati uvek spremno nešto zdravo i kada ste u gužvi s vremenom.

2. Nosite zdrave grickalice sa sobom - Umesto da birate nezdrave grickalice u zadnji trenutak, napravite zdrav miks i ponesite ga sa sobom. Jednostavno samo pomešajte sastojke koje preferirate (orašaste plodove, suvo voće ili semenke) i uzimite njih kada vam se gricka nešto.

3. Nikada ne preskačite doručak - Pametan doručak je ključ za održavanje zdrave težine i celokupnog zdravlja. Odabir zdravog obroka ujutro će vam pomoći obuzdati apetit i sprečiti prejedanje kasnije. Ima mnogo zdravih opcija za doručak, a jedna od preporuka su zobene pahuljice i jogurt.

4. Ne preskakačite obroke - Tokom radnog dana, kada propustite obrok pomislite da nije strašna stvar. Zapravo postoje dokazi da preskakanje obroka može negativno uticati na nivo šećera i glukoze u telu, pa čak dovesti i do gojenja. Gladovanje može doprineti neravnoteži šećera u krvi, što rezultira snažnim osećajem gladi, a kasnije prejedanjem. Vašem telu je potreban stalan dotok "goriva" kako bi funksionisalo ispravno. Obratite pažnju na sadržaj šećera. Debljanje, bolesti srca, dijabetes i još mnoge druge bolesti se nalaze na popisu zdravstvenih problema vezanih uz konzumiranje previše šećera. Proverite sastojke pre nego što kupite neki proizvod, jedite namirnice bogate proteinima za održavanje sitosti i kad vas uhvati šećerna kriza radije pojedite voće.

Foto Shutter
Foto Shutter

(ultra fit)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track