OSTAVLJAJU KRVAV TRAG NA DUŠI: Evo kako da se izborite kad vas uvrede

Savet

OSTAVLJAJU KRVAV TRAG NA DUŠI: Evo kako da se izborite kad vas uvrede

Žena -
Bilo bi lepo kada bismo svi bez problema prešli preko uvreda, ali u nekim situacijama to jednostvno nije moguće. Zavisno od toga ko nas je uvredio, kakva je uvreda bila, evo kako da se izborite sa tim

Priznajemo, teško je sa uvredama. One mogu ostaviti trag na našoj duši, rane koje će krvariti danima pa čak i mesecima.

Neke su takve da ih se sećamo celi život i zapravo svakog puta kada ih se setimo, rana na duši na nekom mestu počinje opet da krvari. Međutim, mnogo toga zavisi i o od našeg karaktera, odnosno koliko smo otporni da tuđe reči, pre svega na ružne reči, jer uvreda definitivno pripada u tu kategoriju.

Bilo bi lepo kada bismo svi bez problema prešli preko uvreda, ali u nekim situacijama to jednostvno nije moguće. Zavisno od toga ko nas je uvredio, kakva je uvreda bila, ko se u njoj spominje i zavisno kada su nas uvredili jer nismo svakoga dana otporni i postoje dani kada smo malo više osetljivi.

Ne uzimajte je k srcu

Kada ružne reči upijamo u svoje srce, oko njega nastaje svojevrsna nevidljiva ograda, zid koji sprečava da pozitivna energija ne može da dopre do vas. Bez obzira ko vam što kaže, izbor je vaš hoćete li te reči pustiti u vaše srce ili ne. Kada nas neko uvredi, krivnja nije u toj osobi već u nama jer njoj dajemo snagu i moć da nam uzdrma temelje. Ako nemamo dobre i jake temelje, kako ćemo se odupirati potresima koji se kroz život stalno događaju?

Postavite se u cipele druge osobePostoji indijanska izreka koja kaže da niko nikome ne sme suditi ako pre nije mesec dana hodao u njegovim mokasinama. Osoba koja baca uvrede oko sebe nije srećna osoba i verovatno ima duboko ukorenjen probleme u porodici, poslu, sa zdravljem.... Probajte da "uđete u njegovu kožu" i da zamislite u njen život i znajte da, kada su oči zamagljene ljutnjom, ljubomorom, ili što god to bilo, ta osoba verovatno ne vidi realno stanje stvari i zato vas je uvredila.

Pokažite milosrđeJoš je jedna izreka: ko tebe kamenom, ti njega hlebom. Ako vas neko ošamari, pokažite mu drugi obraz. Ljudi na to danas nisu navikli i velika je verovatnoća da će vas zapamtiti. Osim toga, nikada ne znate što život nosi, možda i vama jednog dana bude potrebna jednaka količina milosrđa.

Nasmejte seOsmeh je odličan lek za mnoge boljke. Probajte celu, na prvi pogled uvredljivu situaciju da okrenete na humor, duhovitost. Smeh je poput sunca koje može da rastera oblake, a oblaci su ljutnja i tuga zbog uvrede.

VoliteStisnite dugme za resetovanje i ne dajte da neka glupost, a uvreda to najčešće jest, ugrozi vaš odnos s osobom do koje vam je stalo. Brzo zaboravite i nastavite dalje. Ako se ista uvreda opet ponovi, napravite distancu, ali ne zaboravite da volite i izdaleka.

vitfitlab.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track