SAVETI NAŠIH BAKA: Evo šta su nekad pravila za srećan brak
Foto: Shutterstock

trikovi za dug i srećan brak

SAVETI NAŠIH BAKA: Evo šta su nekad pravila za srećan brak

Žena -

Da bi bračna zajednica funkcionisala kako treba, potrebno je mnogo mudrosti. Donosimo vam sjajne savete koji će vam pomoći da se s partnerom lakše razumete

Bračni terapeuti, savetnici i ljubavni stručnjaci su oni koji savetuju druge kad se nađu u problemima.Međutim, i oni su se složili da su saveti naših baka za dug i srećan brak i u ovim modernim vremenima najdelotvorniji. Neki od njih možda će vam se na prvi pogled učiniti pomalo zaostalim i staromodnim, ali kada ih pročitate i malo razmislite o njima, videćete da je svaki zlata vredan.Ne opuštajte se i ne zanemarujte suprugaOvaj savet se odnosi i na muškarce i na njihov odnos prema ženama. Vrlo je lako opustiti se u braku i zanemariti partnera. Zato bračnog druga nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo jer se njegov stav prema vama lako može promeniti.Nije stvar u onome što je rečeno, već na koji načinČesto se ljutimo zbog tona i pristupa, a ne zbog sadržaja onoga šta nam partner govori. Zato je važno da se uvek govori pomirljivim i smirenim tonom, bez prizvuka napadanja i kritikovanja.Pusti ga da pobediIako vam se to možda čini suludo, budite mudri i pustite partnera da ponekad dobije bitku. Ne morate vi uvek u svemu biti najpametniji i u pravu. Čak i kad jeste. Drugoj strani će to mnogo značiti, a i vama kao paru.Pretvaraj se da ne znaš da promeniš sijalicuDozvolite drugoj strani da se oseća potrebnom i važnom. Ne morate vi sve da uradite jer niko ne želi da se osećati potpuno beskorisno.

Poštujte se

Uvek se prema partneru odnosite s poštovanjem - i kada s njim pričate, i kada ga slušate.Pre nego što vikneš na partnera, stani i razmisli ponašaš li se i ti takoVrlo često je odgovor na ovo pitanje potvrdan. Zbog toga će pristup prema partneru biti drugačiji, s više razumevanja i manje kritikovanja.On ti ne čita misliNiko nikome ne može da čita misli i pre nego što krenete s bujicom pitanja, zapitajte se kako je partner mogao da zna šta želite. Ako ne pokažete ili ne izgovorite šta vam treba, teško da suprotna strana to može da zna.Ne iznosite drugima svoj prljav vešŠto manje ljudi zna o vašim svađama i nesuglasicama, to bolje. Vas dvoje ćete to rešiti, a šanse da će drugi širiti tračeve o vama su velike.Iako se ne slažete zbog nečega, saslušajte drugu stranuPonekad morate da čujete šta partner ima da vam kaže. Bez obzira na to što se vi s tim ne slažete, i on ima svoje mišljenje i pravo da ga iskaže.

DOČEKAJTE GA S TOPLIM JELOMIako vam se čini da je ovaj savet potpuno zastareo, njegova poruka nije u ženinom služenju muškarcu, već u brizi prema njemu. Osim toga, to je i način komunikacije kojim poručujete da vam je do njega stalo.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track