Zapečena sarma

Recept

Zapečena sarma

Recept dana -

.

SASTOJCI600 g mlevenog mesa100 g crvenog luka2 čena belog luka100 g pirinča800 g kiselog kupusa50 g svinjske masti800 ml mesne supe400 ml mileramaso, biber i mlevena paprikaPRIPREMA1. Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno iseckan beli luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte meso, pa mešajte i varjačom ga razdvajajte da se ne stvore grudvice. Začinite i dinstajte oko desetak minuta. Dodajte pirinač i dinstajte još pet minuta.2. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kiselog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač, pa prekrijte kupusom. Zalijte supom, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.3. Nakon pola sata pečenja posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela, pa pecite još 10 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track