Foto: Shutterstock

Tortica od svežih jagoda

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 1/2 kg mlevenog keksa ♦ 1/2 kg svežih jagoda ♦ sok od pola ceđene pomorandže ♦ 2 dl slatke pavlake ♦ 125 gr a la kajmaka ♦ 2 kašike kisele pavlake ♦ 100 gr šećera ♦ 1 limun ♦ 1/2 kesice želatina Priprema Keks, sok od pomorandže i kiselu pavlaku dobro sjediniti. Masu razvući na željenu posudu u obliku kruga ili kocke, po želji. Umutiti slatku pavlaku, a la kajmak, 100 g šećera i limun dok se ne dobije gusta masa. U ovu masu dodati rastopljeni želatin. Masu prohladiti i razliti preko keksa. Jagode očistiti i poređati odozgo. Lagano kašičicom svaku zaliti rastopljenim želatinom. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45