Foto: Shutter

Marinirani pileći file sa jogurtom i pivom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 800 g pilećeg filea - 3 dl jogurta - 3 kašike domaćeg kuvanog paradajza - 2 čena belog luka - krompir (prethodno obaren u ljusci) - malo piva - so, biber, malo putera - maslinovo uljef Priprema Za marinadu sipajte u činiju kuvani paradajz i jogurt, posolite i pobiberite, promešajte, pa dodajte i malo piva i sve sjedinite. Pileći file potopite u marinadu (najbolje je da u njoj prenoći). Krompir skuvan u ljusci isecite na četvrtine i pre služenja ga začinite biozačinom pomešanim sa malo aleve paprike i propržite u dubokom ulju. Servirajte ga kao prilog uz meso. U zagrejanom tiganju propržite prepolovljene čenove belog luka kako bi ulje poprimilo njegovu aromu. Izvadite luk i pržite marinirani file. Na sredini prženja dodajte i malo putera. Meso servirajte na tanjir pored krompira i prelijte ga ostatkom sosa.