Foto: REUTERS

Vimbldon

MALI BUDA: Novak odmara u budističkom hramu

Jasno je da ima mnogo pritiska i stresa i svega, pa vam treba neko mesto gde znate da možete da se isključite i napunite baterije, kaže najbolji igrač sveta

Tenis
> 20:32h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je nakon pobede nad Amerikancem Bobijem Rejnoldsom, da posećuje jedan budistički hram kako bi pobegao od uzavrele atmosfere grend slema.

Đoković se plasirao u šesnaestinu finala gren slema u Vimbldonu savladavši Rejnoldsa u tri seta - 7:6, 6:3, 6:1, a Rojters navodi da je na taj način na terenu ponovo "uspostavljen red nakon vatrometa prethodnih dana".

"Tamo je veoma mirno i tiho. Odsedam u kući koja je veoma blizu. To je uobičajeno mesto koje svi posećujemo", kazao je Đoković, upitan da prokomentariše posete lokalnom budističkom centru.

"Volimo Vimbldon i London uopšte, jer ima tako mnogo prelepih parkova i prirode, mesta na kojima možete da pobegnete tokom te dve sedmice grozničave grend slem atmosfere", rekao je svetski broj jedan.

"Jasno je da ima mnogo pritiska i stresa i svega, pa vam treba neko mesto gde znate da možete da se isključite i napunite baterije...Ne mogu mnogo da pričam o tome. To je na neki način privatna stvar. Ali samo mogu da kažem da je to mirna i veoma lepa sredina gde volim da provodim vreme", istakao je Đoković.

Britanska agencija navodi da je u meču Đokovića protiv 156. tenisera sveta bilo malo realnih šansi za preokret, ali da je, nakon što su Rodžer Federer i Rafael Nadal rano izbačeni iz takmičenja, ipak bilo izvesne napetosti, bar u ranim fazama današnje igre."Mislim da to što su vrhunski igrači izgubili u poslednjih nekoliko dana daje dovoljno razloga svima nama da nikad ne potcenimo nijednog protivnika i ne gledamo tako daleko", kazao je Đoković.