TERORISTA IZ SIRIJE: Tinejdžerke iz Bosne su kod mene!

Ekstremista se oglasio na blogu

TERORISTA IZ SIRIJE: Tinejdžerke iz Bosne su kod mene!

Austrija -
Austrijanke poreklom iz BIH Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) pobegle su od kuće 10. marta. Ostavile su pisma u kojima najavljuju da idu u džihad

BEČ - Bečlija pod imenom Firas (19), koji trenutno ratuje u Siriji na strani terorista, objavio je na svom blogu da se maloletne Austrijanke poreklom iz Bosne Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), koje su u martu pobegle od kuće, nalaze kod njega u sirijskom gradu Amnijatu.

Kako prenose austrijski mediji, ovaj Austrijanac poreklom iz Tunisa, koji je šokirao svet objavljenim fotografijama iz Sirije na kojima pozira sa odsečenim glavama, na svom blogu napisao je da su odbegle tinejdžerke dobro i da žive kod njega.

Prema procenama bezbednosnih službi, on ovom informacijom najverovatnije želi da motiviše i druge mlade ljude iz Austrije da se pridruže "svetom ratu“. U prvih 20 sati na njegov blog je pristiglo više od 400 pitanja. Na blogu Firas savetuje jednog petnaestogodišnjaka kako da skupi 200 do 300 evra neophodnih za put do Sirije.

"Čuvaj decu, ili traži subvencije od gradskog školskog veća“, prporučuje Firas dečaku.

Na pitanje jednog simpatizera da li namerava da se vrati u Beč, Firas je odgovorio: "Naravno, ja nisam terorista“.

Podsetimo, Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) pobegle su od kuće iz Beča 10. marta. Ostavile su samo pisma u kojima najavljuju da idu u Siriju, u džihad. Pre odlaska dogovorile su navodno udaju za islamiste koji se bore na strani terorista. Avionom su otišle do Turske, potom u Siriju.

U Austriji se trenutno nalazi 40 lica koja su se vratila iz rata u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track