Gradonačelnik NS: Umesto političara o hapšenju odlučuje policija

Oštetili gradski budžet

Gradonačelnik NS: Umesto političara o hapšenju odlučuje policija

Crna Hronika -
On je naglasio da nije bitno kojoj političkoj opciji pripadaju osumnjičeni, već da je jedino važno da istražni organi i tužilaštvo utvrde da li postoje razlozi za podnošenje krivične prijave

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je povodom privođenja osmoro ljudi osumnjičenih da su oštetili budžet grada Novog Sada, da u tom događaju nema mesta reakciji političara, već da reč imaju istražni organi, tužilaštvo i sud.

Vučević je rekao da je najbitnije da se tačno utvrdi da li je budžet grada oštećen i da li su građani oštećeni.

"Nema mesta politici u ovoj priči ni sa jedne strane, niti treba stvarati euforiju sa jedne niti odgovarati svojsevrsnom histerijom sa druge strane. Treba prepustiti nadležnim organima da na miru urade svoj posao", rekao je Vučević.

On je naglasio da nije bitno kojoj političkoj opciji pripadaju osumnjičeni, već da je jedino važno da istražni organi i tužilaštvo utvrde da li postoje razlozi za podnošenje krivične prijave, odnosno da sudovi utvrde nečiju eventualnu odgovornost.

Policija je danas uhapsila visokog funkcionera Pokrajinskohg odbora Demokratske stranke, bivšeg gradonačelnika Novog Sada i bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Novog Sada Borislava Novakovića, vlanika mesne industrije "Matijević", Petra Matijevića, vlasnika Kompanije "Aleksandar" Vojislava Gajića i još pet osoba zbog sumnje da su oštetili budžet grada za 1,3 milijarde dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track