NAGRADA: Eleks nudi 27.500 evra za informacije o ubistvu carinika!

Istraga se zahuktava

NAGRADA: Eleks nudi 27.500 evra za informacije o ubistvu carinika!

Crna Hronika -
Tužilac radnog tela za Mitrovicu Paskal Persons apelovao je na građane da se jave ukoliko imaju neko saznanje o ubistvu Andrijusa Šenevičijusa koji je ubijen na dužnosti 19. septembra u Zvečanu

KOSOVSKA MITROVICA - Novčanu nagradu od 27.500 evra (3.000.000 dinara) danas su ponudili Specijalno tužilaštvo Kosova, Euleks i Kosovska policija za informacije o nedavnom ubistvu Euleksovog carinika na severu Kosova.Na konferenciji za novinare ispred zgrade Euleksa u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Džonatan Ratel, načelnik Specijalnog tužilaštva Kosova, rekao je da je tužilaštvo odmah počelo istragu ubistva Andrijusa Šenevičijusa, službenika Euleksa na dužnosti, 19. septembra u opštini Zvečan."Specijalno tužilaštvo je preuzelo istragu zato što to spada u njegovu izričitu nadležnost, kao krivično delo izvršeno nad međunarodnim službenikom na Kosovu", objasnio je Ratel.

Tužilac radnog tela za Mitrovicu Paskal Persons apelovao je na građane da se jave ukoliko imaju neko saznanje."Apelujem na svakoga ko je video nešto neobično, bez obzira koliko je to malo ili, po vašem mišljenju beznačajno, da prijavi lokalnoj policiji ili Euleksu na broj telefona +381 38 78 6565", rekao je on i dodao da će sve prijave biti tretirane kao poverljive.

"Potrebna nam je vaša pomoć da rešimo ovo ubistvo, a ja sam odlučan da danonoćno radim i da izvršioca ili izvršioce ubistva izvedem pred lice pravde", rekao je Persons.

Vršilac dužnosti Regionalnog direktora KPS za sever Kosova Nenad Đurić rekao je da je odlučan da KPS reši ubistvo Euleksovog carinika.

"Oficiri u Policiji-Sever uspostavljaju kontrolne punktove i neumorno rade od vrata do vrata na području na kojem se zločin dogodio, u cilju ispitivanja da li je neko video nešto što može biti povezano sa zločinom", rekao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track