RAT DVE FAMILIJE: Luka Đurović šesta žrtva

Bukti krvavi sukob porodica Bojović i Šaranović

RAT DVE FAMILIJE: Luka Đurović šesta žrtva

Crna Hronika -
Policija istražuje da li je ortak Luke Bojovića poginuo u nesreći ili je „porše“ koji je vozio bio sabotiran

BEOGRAD - Neko je petljao oko automobila?Crnogorska policija proverava da li je udes u kome je poginuo Luka Đurović (34), jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića (40), namerno izazvana! Đurović je nastradao u ponedeljak oko 14 sati, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, na izlasku iz kotorskog tunela izgubio kontrolu nad „poršeom“, sleteo u jarak i prevrnuo se.Kola na tehničkom- „Porše“ kojim je Đurović upravljao u vlasništvu je Nemanje Zeca, suvlasnika diskoteke „Trokadero“, ali ga je Đurović bio pozajmio. Automobil je nakon nesreće upućen na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li je bio ispravan ili je neko napravio diverziju. Ta opcija se zasad nikako ne isključuje, jer je Đurović imao neprijatelje, a zna se i da je bio na famoznom spisku za osvetu Slobodana Šaranovića - kaže izvor Kurira iz crnogorske policije. Inače, Moniki M. (18), Đurovićevoj saputnici koja je u sudaru teško povređena, u nedelju uveče oduzeta je vozačka dozvola.- Dozvola joj je oduzeta zbog prekoračenja brzine, a vozila je upravo „porše“ u kojem je Đurović sutradan poginuo. Čak se priča da je te večeri kad su je zaustavili saobraćajci i on bio s njom u kolima - prenose crnogorski mediji. Luka Đurović je šesta osoba koja je nastradala otkako je izbio sukob između porodica Bojović i Šaranović.Nestanak Radonjića- Sve je počelo u julu 2009, kad je nestao Slobodan Radonjić, koji je poslednji put viđen kako ulazi u Đurovićev automobil u Baru. Spekulisalo se da je Radonjić dugovao novac Bojoviću. U potrazi za Radonjićem ubijen je njegov kum Branislav Šaranović, rođeni brat Slobodana Šaranovića, a potom i njegov otac Danilo Radonjić, s kojim je nastradao i Dženan Ramović. Slobodan Šaranović je za njihove smrti okrivio Luku Bojovića, pa je aprila u centru Beograda izrešetan njegov brat Nikola, a Šaranović je ubrzo uhapšen kao nalogodavac ovog ubistva - kaže naš sagovornik. Inače, Šaranović, koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezen u bolnicu, vraćen je u istražni zatvor u Spužu.

Spasao ženu iz kola u plamenuĐurović je krajem januara lakše povređen u saobraćajnoj nesreći na Pržnu kad je „golf 5“ u kojem se nalazio otpozadi udario u „audi 80“.- Đurović je iz smrskanog „audija“, koji je zahvatao plamen, izvukao Ninu M., a ona je sve vreme zapomagala: „Rođendan mi je, neću da umrem“ - prenose mediji.

Vođa klana, a nikad nije osuđivanLuka Đurović je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru, a važio je za glavnog saradnika Luke Bojovića. Đurovićevo ime ranije je pominjano u akciji italijanske policije „Šah-mat“, u kojoj se sa još 36 osoba teretio za šverc 87 kilograma kokaina, ali je oslobođen optužbi. Iako je povezivan s brojnim sumnjivim poslovima i mafijaškim likvidacijama, Đurović nikad nije osuđen. Bio je oženjen i imao je sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track