Sin Željka Mitrovića izašao na slobodu
Foto: Aleksandar Jovanovic

Apelacioni sud u Beogradu juče odlučio

Sin Željka Mitrovića izašao na slobodu

Crna Hronika -
Sin vlasnika Pinka napustio je oko 17.45 Centralni zatvor s dve kese u rukama, a niko od članova porodice nije ga sačekao

BEOGRAD - Proveo 77 dana u pritvoru!Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, izašao je juče oko 17.45 s dve crne kese iz kruga Centralnog zatvora u Beogradu! On je pušten odlukom Apelacionog suda, koji je juče naložio njegovo oslobađanje i time preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu od 19. septembra 2013. kojim je Mitroviću bio produžen pritvor, u kom je dotad proveo dva i po meseca!Bio neupadljivDa bi njegov izlazak bio što neupadljiviji, Aleksandra niko nije sačekao ispred Centralnog zatvora. S nekoliko kilograma više nego što je imao kad je uhapšen i s osmehom na licu, Mitrović se išetao iz CZ. Ipak, nije promakao oštrom oku Kurirovih reportera.- Aleksandre, kako se osećaš na slobodi? - pitali smo ga.- Dobro, hvala na pitanju - odgovorio je, a onda, glumeći zbunjenost, dodao:- Nisam ja Aleksandar!Mladić je zatim nonšalantno otišao niz Bačvansku ulicu, a ubrzo je ušao u džip u kojem su bili vozač i advokat koji se prethodno novinarima Kurira predstavio kao zastupnik porodice Mitrović!Aleksandar Mitrović je osumnjičen da je 18. jula pregazio na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici Andreu Bojanić (17). Nakon toga je napustio mesto nesreće, a u beogradsku policiju je došao posle dva i po sata u pratnji oca Željka i advokata. Viši sud u Beogradu je 20. jula odredio Mitroviću pritvor zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog težine krivičnog dela za koje se tereti, a pritvor mu je produžavan još dvaput.Nema razloga za pritvorMeđutim, u odluci Apelacionog suda kojom je ukinut pritvor sinu vlasnika Pinka navodi se da ne postoje okolnosti koje bi ukazivale da će Mitrović ometati postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.- Osim toga, ni težina krivičnog dela ne može biti osnov za pritvor - piše u odluci Apelacionog suda. Protiv Aleksandra Mitrovića je pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nastradala... Andrea Bojanić
Nastradala... Andrea Bojanić

Sporno svetlo na semaforuIstraga treba da utvrdi da li je u trenutku nesreće Aleksandar prošao na crveno ili zeleno svetlo. Mitrović je na saslušanju u policiji i kod istražnog sudije rekao da devojku nije video jer se iznenada pojavila na prelazu i da je za njega u trenutku nesreće bilo zeleno svetlo. Takođe je rekao da je vozio brzinom 60-70 kilometara na sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja