OKONČANA DRAMA U LOZNICI: Policajac Dejan Marković se ubio!

Beogradski policajac pucao u nevenčanu suprugu

OKONČANA DRAMA U LOZNICI: Policajac Dejan Marković se ubio!

Crna Hronika -
Dejan Marković iz službenog pištolja pogodio u vrat suprugu u njenom butiku posle čega je ona u kritičnom stanju prevezena u beogradski Urgentni centar Sam je u kući i ne želi da izađe. Ne drži taoce. Ćerkica (3) na sigurnom

LOZNICA - Policajac Dejan Marković izvršio je samoubistvo kada su specijalci uleteli u kuću u Jadranskoj Lešnici, u blizini Loznice u kojoj je bio zabarikadiran nakon što je u ponedeljak uveče pucao u nevenčanu suprugu.

Pripadnici specijalnih jedinica su uz suzavac i šok bombe pokušali da izvuku Markovića iz kuće, ali je došlo je i do razmene vatre. Dejan Marković je, prema izvorima iz policije, počinio samoubistvo, a saopšteno je da policajci nisu pucali u njega već da je ispaljen meci kao znak upozorenja. U toku je uviđaj na mestu događaja.

Marković je izvršio samoubistvo nekoliko minuta posle otpočinjanja akcije pripadnika SAJ, koji su nešto posle 15 časova upali u kuću. Odmah po njihovom upadu čuli su se hici. Po početku upada specijalaca začuo se virsak Dejanove majke u dvorištu kuće.

Veruje se da se policija na akciju upada odlučila jer nisu uspeli pregovori koje je Marković imao prvo sa ujakom, a zatim i sa majkom, koja je nešto posle 15 časova izašla iz kuće.

Specijalne jedinice MUP Srbije najverovatnije planiraju upadnu u kuću Markovića koji ne planira da se preda jer je izgleda propao razgovor sa ujakom. Oko 15.10časoca stigao je policijski kombi i vatrogasci, a prisutni meštani su odmaknuti 100 metara od kuće Markovića oko koje su jutros bili pripadnici lozničke, šabačke policije i pregovarački tim MUP-a.

Danas popodne oko 14.00 časova pred Markovićevu kuću stigao je njegov ujak Dragan S. koji trebao da uđe unutra i razgovara sa zabarakadiranim policajcem, ali očito od toga nije bilo ništa.

Šefica pregovaračkog tima MUP-a ušla je na trenutak kod Markovića u kuću da pregovara sa njim, ali se vratila nakon dva - tri minuta. Markovićeva majka je ranije došla pred kuću, a sat kasnije njena sestra. Majka preko telefona razgovara sa njim. Tetka takođe pokušava da ga ubedi da se preda ali Marković najviše ima poverenja u svog ujaka. Napad SAJ-a se očekuje u roku od 20 minuta

Zabarikadirani policajac Marković u trenutku kada su policijski specijalci opkoljavali kuću oglasio se da mu niko ne prilazi jer se živ neće predati i da će izvršiti samoubistvo. Od pregovaračkog tima je zahtevao da mu policija dovede ujaka sa kojim želi jedino da priča. Policija je evakuisala sve okolne kuće pa se predpostavlja da možda sledi evakuacija iako pregovarači i dalje pokušavaju da urazume Markovića.

Inače ranije je zabarikadirani policajac odbijao razgovor sa pregovaračkim timom, pa je bilo pitanje je vremena kada će uslediti akcija policije.

Policija kuću naoružanog policajca drži opkoljenom, ali od jutros nije bilo kontakata s njim. On je u kući zatvoren sinoć od 22 časa.

"Od jutros nismo sa njim bili u kontaktu. On je sam u kući. Kuća je opkoljena i pokušavamo da stupimo u kontakt", rekao je načelnik Policijske uprave u Šapcu Slaviša Spasojević. Načelnik šabačke policije je rekao da je sinoć bilo kontakata sa osumnjičenim i da on tada nije iznosio nikakve zahteve.

Iako je u prvi mah bilo javljeno da u kući kao taoce drži "decu i ženine roditelje", jutros je saopšteno da je on kući sam još od sinoć kada su odatle izašli njegovi roditelji i 3-godišnja ćerkica koju ima sa nevenčanom suprugom. Devojčica je na sigurnom.

Policijski pregovarački tim od sinoć u 22 sata ubeđuje beogradskog policajca Dejana Markovića, koji je juče po podne pucao u nevenčanu suprugu, da položi oružje i izađe iz porodične kuće u Lipničkom Šoru kod Loznice u kojoj je zabarikadiran još od sinoć.

Dejan Marković, srednjih godina, policajac je beogradske policije, tačnije Odeljenja za obezbeđenje i dežurstvo. On je, inače, rodom iz Lipničkog šora gde mu živi porodica.

Zabarikadirani policajac, koji je pregovaračima saopštio da jednostavno ne želi da izađe iz svoje kuće, juče je u 17 sati iz službenog pištolja pucao u nevenčanu suprugu u njenom butiku. Pogodio ju je u vrat posle čega je prvo zbrinuta u lozničkoj bolnici, a potom u kritičnom stanju prevezena u beogradski Urgentni centar. Prema najnovijim informacijama, ona je trenutno van životne opasnosti.

Drama se odvija od sinoć od oko 20 časova kada je na lice mesta ubrzo stigao i pregovarački tim MUP koji celu noć pregovara s napadačem.

http://www.youtube.com/watch?v=bPYF5fBCZH0
http://www.youtube.com/watch?v=hMTZTOrZAVY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track